Gör din egna hemmagjorda mangosorbet! Svalkar gott under heta sommardagar och blir snabbt hela familjens favorit.
Mangosorbet
INGREDIENSER:
- 1 dl socker
- 1 dl vatten
- 1 matsked glykossirap (valfritt, glykosen ger en ännu mer elastisk och smidig konsistens till den färdiga sorbeten)
- 450 g (cirka 2-3) pakistansk mango eller vanlig mogen mango
- Juice av 1 citron
REKOMMENDERADE PRODUKTER:
GÖR SÅHÄR:
- Koka upp vatten, socker och glykos och rör om tills sockret har lösts upp.
- Låt svalna i kylen.
- Lägg mangokött, citronsaft och hälften av sockerblandningen i en blender.
- Mixa tills du får en slät konsistens och smaka av. Om du önskar mer sötma kan du ha i resten av sockerblandningen.
- Sätt på glassmaskinen och häll i mangomassan medan maskinen är igång.
- Låt maskinen gå tills sorbeten är helt frusen och lägg den i en plastlåda eller metallform.
- Täck med plastfolie eller lock och lägg i frysen i en timme eller mer innan servering.
TIPS! Dekorera gärna sorbeten med ätliga blommor eller örter, som till exempel nejlika.