Gör kaffe som på café hemma – skaffa dig en kaffekvarn

För många kan malning av sitt eget kaffe verka som en långtråkig och onödig process. Men med bra utrustning och rätt ingredienser är det ett enkelt jobb som öppnar helt nya dörrar i kaffevärlden.

Den främsta anledningen till att använda en kaffekvarn är enkel: nymalda bönor ger det bästa och godaste kaffet. Det beror på att hälften av de ämnen som ger kaffet dess goda smak försvinner snabbt efter att kaffet malts. Därför är det också viktigt att mala bönorna så nära bryggning som möjligt. Då får du det bästa och godaste resultatet.

Tips: Lär dig att mala ditt kaffe rätt

Rätt förvaring

Genom att förvara kaffet i bönor och inte färdigmalet, samt skyddat från solljus, värme och fukt, kommer smakerna att bevaras mycket längre och hållbarheten på kaffet optimeras.

Kaffekvarn ger större flexibilitet

Genom att mala ditt eget kaffe har du också mycket större kontroll över det kaffe du gör. Först och främst har du möjlighet att brygga alla typer av kaffe på samma kaffebönor genom att justera graden av malning på kvarnen. Wilfas kaffekvarnar maler från finaste «espresso» till grovt «kokkaffe».

Malningsgraden kan även justeras för att anpassa kontakttiden kaffet behöver med vattnet. Finare malning kräver kortare kontakttid för att extrahera smakerna, och passar bra när du behöver brygga mindre mängder kaffe. Samtidigt kommer malningsgraden att ha stor inverkan på den slutliga smaken. Om du tycker att kaffet är för bittert, mal kaffet grövre. Om du tycker att det är för vattnigt och surt, mal bönorna finare.

Bra utrustning behöver inte vara dyr

Det finns mängder av olika kaffekvarnar på marknaden idag som lovar olika resultat. Utmaningen är att skilja de bra från de mindre bra. Utgå just från dina behov och ha det som utgångspunkt när du väljer din kaffekvarn.

En kvalitetskvarn behöver inte kosta mycket, och du kommer långt med en kaffekvarn som kostar runt 1500 kronor, till exempel kaffekvarnen Aroma. Det är en bra kaffekvarn med stor kapacitet och 5 malningsgrader Det ger gott kaffe till ett förmånligt pris.

Läs också: Hitta ditt eget favoritkaffe

Kaffekvarn för proffsen

Om du är en av dem som bara vill ha det bästa av det bästa, är den testvinnande kaffekvarnen Uniform perfekt för dig.

Uniform maler exakt och jämnt och har 41 justeringssteg så att du kan mala kaffe för alla bryggmetoder. Locket på kvarnen är en digital precisionsvåg som gör det enkelt och praktiskt att mäta mängden bönor.

Både Uniform och Aroma kaffekvarnar är ECBC-godkända.

Marknadsledande kaffekvarnar

Kaffekvarn
SVART UNIFORM WSFB-100S
Kaffekvarn
Kaffekvarn
Kaffekvarn
Svart
Kaffekvarn
Kaffekvarn