BÄST – INTE BARA BRA NOG
Vi ville inte bara skapa ännu en till köksmaskin – vi ville göra något unikt som ingen tidigare hade sett.
OPTIMERAD I ALLA LED
Hur klarar proffsen att göra så mycket bättre deg än du och jag? Det var frågan som startade hela Probaker-processen. Vi ville ha en maskin som gjorde det enkelt att uppnå den perfekta degen – gång på gång.
För att få samma resultat som proffsen valde vi att arbeta med de som har deg som yrke. Tillsammans med det norska bag- och konditorlandslaget identifierade vi vilka egenskaper som var viktigast för att få bästa möjliga resultat – och vilka utmaningar man ofta möter i bakningsprocessen.
SAMSPEL SOM GER PERFEKTA RESULTAT
Tillsammans med bag- och konditorlandslaget lyckades vi eliminera typiska problem som att degkroken inte får med sig hela degen, att maskinen rör sig mycket under tunga knådningsjobb, att degen kryper upp på degkroken eller att det är svårt att fylla på med ingredienser utan spill.
En lösning är att både skålen och degkroken roterar. En roterande krok och skål gör det möjligt att knåda degen på ett kontrollerat och mildare sätt. Samtidigt ser det till att alla ingredienser ingår och ger utrymme att fylla på med ingredienser medan köksmaskinen är i gång – utan att spillas. Men processen fram till den perfekta interaktionen har tagit tid. Med bara tre millimeter mellan den roterande skålen och vispen behövdes många finjusteringar innan resultatet blev perfekt.