Här hittar du vanliga frågor och svar om blenders.
Kan kannan spricka?
Svar: Ja, den kan spricka vid för snabb övergång från kall till varm / varm till kall. Var uppmärksam på diskmaskinens temperatur och låt kannan svalna väl innan du häller något kallt i den.
Kannan tål cirka 60 grader om inte kannan är tillverkad i tritan eller borosolikat. Tritan tål upp till 100 grader och Borosilikat upp till 90 grader.
Varför fastnar ingredienserna vid knivarna?
Svar: Blenders behöver vätska för att fungera ordentligt, vänligen tillsätt mer vätska. Använder man mycket hårda och frysta ingredienser krävs mer vätska för att ingredienserna ska få en bra rotation.
Kannans underdel med knivar sitter jättehårt och går inte att skruva isär, tips?
Svar: Nederdel på kanna är fastskruvad via fabrik och sitter väldigt hårt. Sätt kannan i basenhet och vrid, så får man lätt loss den med lite kraft.
Hur rengör man en kanna där knivarna inte går att skruva loss?
Svar: Blenders med fasta knivar rengörs genom att hälla hett vatten med lite diskmedel i kannan och sedan köra blendern i full hastighet. Kannan sköljs sedan med rent varmt vatten. Om det finns rester som sitter ordentligt kan du använda diskborsten för att hjälpa till.
Hur får man loss knivdelen från kannan på Xplode modellerna?
Knivdelen kan sitta hårt från fabrik. För att skruva av: sätt blenderkannan i motordelen och vrid moturs, då får du ett bra grepp och kan skruva av knivdelen. Se video nedan, sätt på cc för textguide.