Ett recept på saftiga kanelbullar. Skållning ser till att degen absorberar mer fukt och du får saftigare bullar som håller sig färska länge.

INGREDIENSER:

SKÅLLNING:

  • 100 g havremjöl
  • 3 dl kokande vatten

GRUNDDEG:

  • 400 g skållning
  • 1000 g vetemjöl
  • 3 dl kall mjölk
  • 7 g salt
  • 50 g färsk jäst
  • 200 g socker
  • 8 g kardemumma
  • 2 ägg
  • 165 g kallt smör

KANELFYLLNING:

  • 200 g smör (rumstemperatur)
  • 200 g socker
  • 4 tsk finmald kanel

GÖR SÅ HÄR:

SKÅLLNING

För bästa resultat rekommenderas det att göra en skållning.

  1. Börja med att ha 100 g havregryn i en vanlig skål.

  2. Häll sedan 3 dl kokande vatten över mjölet och slå detta till en mjuk gröt för hand.

  3. Kyl skållningen i 1 timme i kylskåpet eller 30 minuter i frysen innan du använder den i grunddegen.

GRUNDDEG

  1. Lägg skållningen och alla ingredienser, utom smör, i bakskålen och rör om tillsammans med degkroken med en hastighet på 20% i 2 minuter.

  2. Öka sedan hastigheten till 60% och knåda degen i 6 minuter.

  3. För att säkerställa att degen knådas tillräckligt rekommenderas att du gör ett glutentest där du ska kunna sträcka en ”tuggummi-tunn” hinna av degen utan att den spricker. Om degen inte klarar detta test bör den knådas i ytterligare 1-2 minuter.

  4. Dela upp smöret i kuber och knåda smöret med en hastighet på 60% i ca. 2 minuter tills degen är slät igen.

  5. Låt degen jäsa tills den har vuxit till dubbel storlek (ca 1 timme).

  6. Kavla ut degen ca 40 x 60 cm och fördela kanelfyllningen på degen.

  7. Rulla upp och skär 1-2 cm tjocka remsor.

  8. Placera kanelsnurrorna på en bricka täckt med en kökshandduk och ha dem över varmt vatten tills de har jäst till dubbla storlek (ca 0,5 – 1 timme).

  9. Pensla kanelsnurrorna med äggula och strö över socker.

  10. Baka i mitten av ugnen på 210 ° C i ca. 12 minuter.

Beroende på hur stora du gör dem kan det krävas kortare eller längre tillagningstid. Kontrollera därför snurrorna varannan minut när 10 minuter har gått och ta ut dem när de är gyllene.


KANELFYLLNING

  1. Lägg rumstempererat smör och socker i bakskålen och rör om med flexivispen i 5 minuter på 100%.

  2. Kör sedan maskinen med 10% hastighet och blanda in kanel.

  3. Låt kanelblandningen stå i rumstemperatur så att den är lätt att fördela ut över degen.

REKOMMENDERADE PRODUKTER:

PROBAKER KÖKSMASKIN

PROBAKER KÖKSMASKIN