Såhär gör du perfekt tillagad lax i airfryer. Serveras med krispiga grönsaker och en härlig sås baserad på majonäs och lemoncurd.

INGREDIENSER:

Lax:

  • Laxfilé (upp till 4 st, 150 g/st – ca 2,5 x 4 cm)
  • Salt och Peppar
  • Olja (valfritt)

Grönsaker:

  • Majrova
  • Minimorötter
  • Sparris
  • Grönkål
  • Olivolja
  • Salt och peppar
  • Blomsterkrasse och oxalis

Sås till laxen:

(för 4 personer)

  • 1 1/4 dl majonnäs
  • 2 äggulor
  • 4 tsk lemoncurd
  • Rivet skal från 1 citron

 

GÖR SÅ HÄR:

Börja tillaga grönsakerna, medans grönsakerna blir klara kan du förbereda såsen. Till sist gör du laxen då den tillagas snabbt på bara 6 minuter i airfryern.

Lax:

  1. Krydda laxen med salt och peppar. Tillsätt eventuellt lite olja.
  2. Tillaga i airfryer på 180 grader i ca 6 minuter.
  3. Ta ut behållaren och låt vila 5 minuter.

Grönsaker:

  1. Skär upp majrovan i klyftor.
  2. Tillsätt eventuellt lite olja och krydda majrova och morötter med lite salt och peppar.
  3. Tillaga majrovan och minimorötter i airfryer i 180 grader i 25 minuter.
  4. Häll upp grönsakerna på serveringstallrik.
  5. Krydda sparris och grönkål med lite salt och tillsätt eventuellt lite olja.
  6. Tillaga i airfryer på 160 grader i cirka 4 minuter.

Toppa gärna med blomsterkrasse och oxalis.

Sås:

  1. Blanda alla ingredienser väl och ställ i kylen 30 minuter.
  2. Smaka av med salt.

Rekommenderade produkter:

AIRFRYER CRISPIER

KOCKKNIV VG-10 EGO