Uppfriskande och god glass – en riktig klassiker med krossad choklad och smak av mynta!

INGREDIENSER:

  • 5 dl grädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 3 äggulor
  • 150 g socker
  • 60 g myntablad
  • 1/4 tsk salt
  • 1 dl hackad choklad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Lägg grädde och mjölk i en kastrull. Värm försiktigt upp till kokpunkten. Dra kastrullen åt sidan och ha i myntablad. Låt det dra i ca. 60 minuter.

  2. Sila mintmjölken och släng de myntablad som finns kvar i silen.

  3. Sätt mintmjölken över värmen igen och värm upp den försiktigt. Låt inte mjölken koka.

  4. Blanda äggulor, socker och salt i en skål.

  5. Rör ner den varma mintmjölken i äggblandningen.

  6. Häll tillbaka allt i kastrullen. Sätt medelvärme på plattan och rör om tills den tjocknar. Se till att det inte kokar.

  7. Sila hela blandningen och låt den svalna innan du häller i den i glassmaskinen.

  8. Häll glass-smeten i glassbehållaren och starta glassmaskinen. Efter ca. 1 timme är glassen klar och redo att serveras.

  9. Servera gärna med en god kopp kaffe.

Rekommenderade produkter:

VANILLA GLASSMASKIN

1,5 L Kastrull Produre Pro