Kardemummabullar fyllda med Hallon- & Rabarberkompott, vända i rabarbersocker och toppade med en schweizisk maräng. Till dessa bullar görs en fördeg, genom att göra en fördeg så får man betydligt saftigare & smakrika bullar då gluten får utvecklas ordentligt.

Recept Wictor Winqvist, Svenska Junior Kocklandslaget

INGREDIENSER:

Rabarbersocker

  • 100 g Rabarber (röda delen)
  • 100 g Strösocker
  • 100g Rapsolja

Fördeg

  • 200 g Mjölk (37°)
  • 270g Vetemjöl Special
  • 30 g Jäst
  • 15 g Kardemumma

  • 170 g Vetemjöl Special
  • 110 g Smör (rumsvarmt)
  • 85 g Strösocker
  • 1 Ägg
  • 2 g Salt

Rabarberkompott

  • 500 g Rabarber (gröna delen)
  • 200 g Hallon
  • 350 g Strösocker

Schweizisk Maräng

  • 140 g Äggvita
  • 270 g Strösocker

GÖR SÅ HÄR:

Rabarbersocker

  1. Torka rabarberna över natten på 60° varmluft, mixa sedan rabarberna till ett jämnt pulver och blanda med strösockret.

Bullarna

  1. Blanda alla ingredienser till fördegen och kör i Probakern tills det gått ihop, låt det sedan jäsa under bakduk i 15 minuter.
  2. Blanda i resterande ingredienser & kör till en smidig deg i cirka 7 minuter.
  3. Rulla 60 grams bullar & jäs på plåt i cirka 1,5-2h.
  4. Medans bullarna jäser kan du förbereda rabarber- och hallonkompotten.
  5. När bullarna har jäst, tryck ett hål i mitten av bullen och fyll med hallon- & rabarberkompott.
  6. Grädda bullarna på 210° i cirka 8-12 min tills dem får en gyllenbrun färg.
  7. Efter gräddning så pensla bullarna med rapsolja och vänd dem sedan i rabarbersockret.
  8. Under tiden bullarna svalnar, vispa ihop marängen.
  9. Fyll marängen i en spritspåse och när bullarna har svalnat, spritsa ett valfritt mönster på bullarna.
  10. Bränn av marängen med en brännare.
  11. Servera och njut!

Rabarberkompott

  1. Skölj och ansa rabarberna, skär dem i 1 cm tjocka skivor.
  2. Koka upp rabarber, hallon & strösocker till 103°.
  3. Kyl sedan ner rabarberkompotten.
  4. Häll kompotten i spritspåse.

Schweizisk Maräng

  1. Blanda äggvita och strösocker och värm över vattenbad till 64°.
  2. Vispa sedan marängen fluffig i Probakern.

Rekommenderade produkter:

PROBAKER KÖKSMASKIN

Essential Power

GRAM STÅL KÖKSVÅG