Luftiga och supergoda belgiska våfflor. De fantastiska traditionella våfflorna är alltid lika goda, men det är desto mer spännande att experimentera med nya sorter!

INGREDIENSER:

  • 250 g vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 4 äggulor
  • 4 äggvitor
  • 80 g smör
  • 30 g färsk jäst
  • 1,5 dl mjölk
  • 1,5 dl vatten
  • 60 g socker
  • 1 vaniljstång

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blanda mjöl, salt, smält smör, mjölk och vatten. Rör sedan ner äggulor, jäst, socker och vaniljstång.
  2. Vispa äggvitorna ordentligt vitt och fluffigt och vänd sedan försiktigt ner i smeten.
  3. Låt smeten stå en timme innan du steker våfflorna i ett belgiskt våffeljärn.
  4. Smörj järnet med smält smör innan du häller smeten i järnet.
  5. Grädda tills de är gyllene och krispiga. Servera med vispad grädde, granatäpple och omrörda jordgubbar.

Rekommenderad produkt:

GAUFRES BELGISKT VÅFFELJÄRN