Med hemlagad jordgubbsglass får du mycket mer intensiv smak av jordgubbar och det smakar garanterat så mycket bättre än färdigköpt.

I det här receptet finns det bara massor av söta jordgubbar som ger naturlig färg och smak, istället för konstgjorda tillsatser. En glass som är älskad av både små och stora glassätare!

Servera gärna med hemlagad jordgubbssås som tillbehör.

Recept och bilder är från ”Det søte liv”.

 

INGREDIENSER:

  • 2,5 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 4 äggulor
  • 200 g socker
  • 1 kg jordgubbar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Tillsätt mjölk och vispgrädde i en kastrull.
  2. Skär upp vaniljstången. Ta både vaniljfrön och själva vaniljstången i kastrullen.
  3. Koka upp blandningen. Ta kastrullen från plattan och låt vaniljgräddmjölken stå och dra med vanilj medan den svalnar. När blandningen har nått rumstemperatur, ta bort vaniljstången.
  4. Vispa ihop äggulor och socker.
  5. Blanda ner vaniljgräddmjölken i äggblandningen.
  6. Rengör jordgubbarna och mosa dem till en fin jordgubbspuré. Du får det bästa resultatet genom att använda en blender eller stavmixer, så du får jordgubbarna tillräckligt mosade.
  7. Blanda ner jordgubbspurén i glassblandningen.
  8. Lägg i jordgubbsblandningen i glassmaskinen. Kör tills blandningen har blivit till en mjuk jordgubbsglass (se tips).
  9. Servera glassen direkt om du gillar mjuk jordgubbsglass. Om inte, lägg den i frysen i några timmar tills den är helt hård.

Sås

Hur man gör hemlagad jordgubbssås:

Lägg jordgubbar, socker, pressad juice från en halv lime och kokande vatten i en kastrull. Låt blandningen sjuda på svag värme tills sockret löst sig. Använd antingen en stavmixer eller en blender för att få en slät sås. Smaksätt med socker tills du har önskad smak och sötma av jordgubbssåsen. Kyl såsen i kylen till servering.

Tips!

Om du vill ha hårdare jordgubbsglass kan förvara glassen i en behållare i frysen 1-2 timmar innan servering.

Jordgubbsglassen är väldigt god precis som den är, utan några fler tillbehör!

För att få en god jordgubbssmak på jordgubbsglassen behöver du använda söta och goda jordgubbar. Glassen kan även göras med frysta jordgubbar men då måste de tinas först. Väg sedan upp dem till rätt mängd.

Rekommenderade produkter:

VANILLA GLASSMASKIN

POWERFUEL DIGITAL BLENDER

Essential Power

1,5 L Kastrull Produre Pro