Örtemulsionen är supergod till grillade primörer eller till salladen. Gör den snabbt och enkelt direkt i blendern. Recept av Dennis Hamrin, Svenska Juniorkocklandslaget.

INGREDIENSER:

  • Basilika 50g (En kruka)
  • Vattenkrasse 30g
  • Spenat 20g
  • ägg 1st
  • Rapsolja 100g
  • Citron 1st (rivet skal och pressad)
  • Vatten 2msk (Kallt)
  • Salt & peppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Väg upp rapsoljan och knäck ägget direkt i blendern.
  2. Ta ett rivjärn och riv ner bara de yttersta av citronskalet och pressa ner all
    saft.
  3. Riv sedan isär de färska örterna direkt i blendern.
  4. Förberedd kallt vatten i en separat bägare
  5. Mixa på max i 3-5 minuter tills temperaturen står på 55-60 grader.
  6. Ha i det kalla vattnet och låt det precis blandas i, stäng sedan av blendern för
    att stoppa tillagningen.
  7. Smaka av med salt & massa peppar.
  8. Avnjut ljummen direkt från blendern uppvänt med grillade primörer eller gör dagen
    innan och ät med en färsk sommarsallad.

Rekommenderad produkt

POWER FUEL BLACK BLENDER

Publicerad 15. september, 2021 i Recept