Fräscha våfflor med apelsinsmak. Apelsinvåfflorna är jättegoda som dom är, servera dom varma. Prova gärna att servera dom med lite apelsinmarmelad och en klick gräddfil.

Recept och foton från Kristine i detsoteliv.no

 

INGREDIENSER:

  • 3 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 3 dl apelsinjuice
  • 3 dl gräddfil
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 150 g smör
  • 300 g vetemjöl

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smält smör och låt svalna.
  2. Vispa ihop ägg, socker, juice och gräddfil.
  3. Blanda i bakpulver, bikarbonat och rivet apelsinskal.
  4. Rör ner smält smör och vetemjöl. Använd gärna en stålvisp (ballongvisp) som gör att mjölkklumparna tas bort snabbt och effektivt.
  5. Stek våfflorna på medelvärme tills de är gyllene.
  6. Servera varma.

Rekommenderad produkt

BELL VÅFFELJÄRN