Tiramisu är en känd italiensk dessert som är lätt att göra. Den kan dessutom med fördel göras dagen innan och låta den stå till sig i kylen, den kommer bara bli godare och ännu mer saftig. 🙂

INGREDIENSER:

  • 6 äggulor från stora ägg
  • 200 g socker
  • 500 g mascarponeost
  • 4 dl vispgrädde
  • 30 Savoiardikex
  • 2,5 dl starkt kaffe
  • 1 dl kaffelikör
  • 30 g kakao att strö över

GÖR SÅ HÄR:

  1. Lägg äggulor och socker i en skål och värm över vattenbad under vispning. Vispa tills du har en lätt och fluffig kräm, det här jobbet blir lättare med en stavmixer med visp. Det tar cirka 10 minuter tills du har en tjock kräm.

  2. Ta krämen från värmen och fortsätt vispa för att få det att svalna snabbare.

  3. Vänd ner mascarponeost till en slät kräm.

  4. Vispa vispgrädden till grädde och vänd ner i mascarponekrämen.

  5. Ställ kallt medan du förbereder resten.

  6. Brygg starkt kaffe och blanda med kaffelikör.

  7. Använd en stor och låg skål eller en liten långpanna.

  8. Doppa kexen snabbt i kaffe och likör, och täck botten av formen med kex.

  9. Lägg på ett lager kräm, bred ut och applicera ett nytt lager doppade kex.

  10. Fortsätt tills du har använt upp alla kexen och grädden.

  11. Avsluta med grädde och täck med plastfolie.

  12. Ställ i kylen över natten.

Strö på ett lager kakao innan servering och njut med en kopp nybryggt kaffe.

PRODUKTER SOM ANVÄNTS TILL DETTA RECEPT:

GRAM STÅL KÖKSVÅG

Essential Power

INDUX KOKPLATTA

PROBAKER KÖKSMASKIN

SVART AROMA KAFFEKVARN

SVART PRECISION KAFFEBRYGGARE