LÄTT ATT GÖRA OCH UNDERBAR LUNCH ELLER MIDDAG. VÅFFELJÄRNET KAN ANVÄNDAS TILL MER ÄN SÖTA VÅFFLOR.

INGREDIENSER

För 2 stora våfflor / 2 portioner

  • 2 medelstora sötpotatisar
  • 2 vårlökar
  • 4 ägg
  • 1 tsk kryddor, t ex pasta rossa kryddblandning
  • ½ tsk vitlökspulver
  • ½ tsk salt
  • 150 g fetaost
  • Lite smör till stekning

Exempel på supergod topping:
– Stekta ägg eller pocherade ägg
– Skivad avokado
– Bacon eller kikärter stekt i olja och kryddor
– Strimlad vårlök, gräslök eller rödlök
– Flingsalt och nymalen svartpeppar
– Fetaost eller lite ädelost
– Extra pasta rossa krydda, persilja eller koriander.

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skala och riv sötpotatisen och skär vårlöken i strimlor. Lägg sötpotatisen och vårlöken i en stor ugnsform. Rör ner äggen tillsammans med kryddorna. Smula över fetaosten och vänd ner.
  2. Värm våffeljärnet och smörj det med lite smör. Lägg hälften av smeten i järnet. Smeten är inte särskilt flytande så använd en sked för att lägga smeten i hela järnet så det blir ett jämnt lager med sötpotatisen. Stek tills potatisen är mjuk och våfflan är gyllene och krispig.
  3. Medan våfflorna steker kan du förbereda toppingen. Lägg våfflorna direkt på tallrikar och toppa med läcker valfri topping, servera direkt.

REKOMMENDERADE VÅFFELJÄRN

BELL VÅFFELJÄRN

HOME VÅFFELJÄRN

Publicerad 4. mars, 2022 i Recept