GUL GAZPACHO TOPPAT MED RÄKOR, ÖRTER OCH ÄTBARA BLOMMOR. PERFEKT  SOM BÅDE LUNCH ELLER FÖRÄTT TILL GRILLFESTEN UNDER VARMA SOMMARDAGAR.

Recept & bild: Anna Ottosson – dietist, kostexpert och författare

 

 

 

INGREDIENSER:

4 portioner

  • 2 gula ekologiska paprikor
  • 6-8 gula tomater
  • 3 st schalottenlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 tsk vinäger
  • 2 msk olivolja
  • Salt, peppar och lite chili
  • 1L vatten

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Mixa Gazpachon till slät soppa direkt i blendern! Välj det vanliga smoothieprogrammet då soppan ska vara kall och svalkande till varma sommardagar.
  2. Ta fram skålar och lägg i räkor, skivade rädisor och selleri, toppa med krispiga rostade brödkrutonger, färska örter och ätbara blommor. Häll sedan på den kalla gula smaskiga Gazpachon som lyfter tillsammans med toppingen.

TIPS! Önskar du göra det som en liten förrätt till grillfesten så räcker det till 8 personer, då häller du bara upp i små dricksglas och toppar med godsakerna. Vi använde färsk koriander men du kan använda vilka färska örter som du gillar såklart!

REKOMMENDERADE PRODUKTER:

POWERFUEL XL BLACK

XPLODE VITAL BLENDER

 

 

Publicerad 21. juni, 2022 i Recept