TOPPA VÅFFLORNA MED SKAGENRÖRA! DEN LITE SYRLIGA VÅFFELSMETEN SOM ÄR SMAKSATT MED FÄRSKOST SMAKAR HIMMELSKT GOTT TILLSAMMANS MED SKAGENRÖRAN. DETTA RECEPT PASSAR PERFEKT SOM FÖRRÄTT ELLER TILL LUNCH.
VÅFFLOR MED SKAGENRÖRA
INGREDIENSER:
Syrliga våfflor
- 100 g smält smör
- 200 g färskost
- 4 dl vetemjöl
- 1,5 tsk salt
- 1 dl mjölk
- 1 dl mineralvatten
Skagenröra
- Cirka 1 kg räkor med skal (spara lite till dekoration)
- 125 g pepparrotsfärskost
- 1 dl gräddfil/crème fraiche
- 1 dl majonnäs
- (finhackad rödlök om du vill)
- Svartpeppar, salt, vårlök och örter till dekoration
- Citron i slutet (blanda inte med fyllningen)
GÖR SÅ HÄR:
Våfflor
- Blanda ihop alla ingredienser utom mineralvattnet, och låt smeten svälla i cirka 30 minuter. Smeten ska vara lite tjock.
- Tillsätt mineralvattnet precis innan du börjar grädda våfflorna i våffeljärnet.
- Grädda våfflorna, lägg dem på tallrikar och bred ut skagenröran på våfflorna.
Skagenröra
Blanda ingredienserna i en skål, smaka av med salt, peppar och vårlök.
Notera! Pressa citron över skagenröran precis innan servering.
Tips! Du kan även lägga till kapris, saltgurka, ägg eller rödlök i skagenröran. Och löjrom kan fungera underbart som dekoration.
REKOMMENDERADE PRODUKTER