TOPPA VÅFFLORNA MED SKAGENRÖRA! DEN LITE SYRLIGA VÅFFELSMETEN SOM ÄR SMAKSATT MED FÄRSKOST SMAKAR HIMMELSKT GOTT TILLSAMMANS MED SKAGENRÖRAN. DETTA RECEPT PASSAR PERFEKT SOM FÖRRÄTT ELLER TILL LUNCH.

Recept & bild Tiiu Piret

INGREDIENSER:

Syrliga våfflor

  • 100 g smält smör
  • 200 g färskost
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk salt
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl mineralvatten

Skagenröra

  • Cirka 1 kg räkor med skal (spara lite till dekoration)
  • 125 g pepparrotsfärskost
  • 1 dl gräddfil/crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • (finhackad rödlök om du vill)
  • Svartpeppar, salt, vårlök och örter till dekoration
  • Citron i slutet (blanda inte med fyllningen)

GÖR SÅ HÄR:

Våfflor

  1. Blanda ihop alla ingredienser utom mineralvattnet, och låt smeten svälla i cirka 30 minuter. Smeten ska vara lite tjock.
  2. Tillsätt mineralvattnet precis innan du börjar grädda våfflorna i våffeljärnet.
  3. Grädda våfflorna, lägg dem på tallrikar och bred ut skagenröran på våfflorna.

Skagenröra

Blanda ingredienserna i en skål, smaka av med salt, peppar och vårlök.
Notera! Pressa citron över skagenröran precis innan servering.

Tips! Du kan även lägga till kapris, saltgurka, ägg eller rödlök i skagenröran. Och löjrom kan fungera underbart som dekoration.

REKOMMENDERADE PRODUKTER

BELL VÅFFELJÄRN

HOME VÅFFELJÄRN