SVAMPDUMPLINGS I AIRFRYER
INGREDIENSER:
4 portioner
Dumplings
- 250 g skogschampioner
- 10 g (2 klyftor) vitlök
- 150 g (2st) gul lök
- 20 g kalvbuljong
- 10 g soja
- 7 g salt
- 2 g svartpeppar
- 20 g smör
- 1 pkt Wonton ark
- 100 gram färskost
Ponzu
- 70 g (1 dl) soja
- 60 g citron (juce + zest)
- 5 g (1 klyfta) vitlök
- 5 g röd chili
- 10 g sesamolja
Tillbehör
- 250 g svartkål
- 2 st minispetskål
- 10 g sesamolja
- 1 st kålrabbi
- 1 st huvudsallad
- 100 g (1st) gulbeta
- 10 g sesamfrön
- Rapsolja
- Salt
Fermenterad chilimajonäs
- 1 st ägg
- 60 g (1 dl) vatten
- 8 g salt
- 4 g citronjuice
- 15 g (1 msk) gochujang paste (går att byta ut mot färsk chili eller Sambal)
- 4 dl rapsolja
GÖR SÅ HÄR:
Dumplings
- Skär svamp, lök och vitlök smått.
- Stek det i en varm stekpanna. När det börjat få färg tillsätt soja, kalvbuljong, peppar, salt och avsluta med smöret. Låt svalna.
- Blanda sedan den stekta svampblandningen med färskost och smaka av med eventuellt mer salt och peppar.
- Fyll wonton arken med svampröran och vik ihop till dumplings.
Ponzu
Finhacka vitlök och chili och blanda ihop med soja och citronjuicen.
Tillbehör
- Avlägsna svartkålen från själva stammen.
- Massera in svartkålen i olja och salt.
- Lägg dem i Airfryerkorgen och rosta dem på 170°c i 4-5 min. Låt svalna.
- Dela spetskålen på hälften pensla med sesamolja, salt och peppar.
- Lägg dem i Airfryerkorgen och sätt på köttprogrammet. (180°c i 15min).
- Skär gulbeta och kålrabbi i tunna skivor och smaka upp dem med ponzu precis innan servering.
- Servera resten av ponzun i en dippskål till dumplingsen.
- Skölj salladen och toppa med sesamfrön.
Fermenterad chilimajonäs
- Knäck ägg i behållaren till stavmixern tillsammans med salt, citronjuice, gochujang.
- Mixa med stavmixern.
- Slå sedan i oljan.
APPROVED BY REAL PROS