RÖDBETSBURGARE

Rödbetsburgare med chevrékräm och apelsin- och chilipicklad morot. Serveras med örtbröd.

 

GÖR SÅ HÄR:

Rödbetsburgare:

  1. Hacka chilin och riv rödbetor, morot och vitlöken. Blanda med salt och strö ut på lite hushållspapper för att få bort vätska.
  2. Rosta solrosfröna och mixa dom i en blender (gör totalt 100 g och spara sedan hälften till paneringen).
  3. Blanda ihop resterande ingredienser i en skål.
  4. Krama lätt ur rödbetsmixen och blanda sedan ihop allt med Smooth mix och låt stå i 10 min.
  5. Forma 4 burgare av rödbetsmixen och vänd dom i de i mixade solrosfröna.
  6. Lägg burgarna i en oljad form och grädda i airfryern på 200 grader i 15-18 minuter.

Chevrékräm

Hacka örterna och blanda sedan ihop samtliga ingredienser med Smooth mix elvisp.


Apelsin chili picklad morot

  1. Koka upp ättika, socker, vatten och chili, ta bort från plattan.
  2. Lägg i zest från apelsinen och hyvla i moroten, låt stå 1 timma.

Örtbröd

Tang zhong:

Sjud upp vetemjöl och mjölk till klistrig massa, låt svalna till rumstemp

Tang zhong är en japansk bakmetod från början kan jämföras med att man skållar mjölet och det ger luftigare och saftigare bröd.

Brödet:

  1. Blanda ihop salt, rosmarin, timjan, vitlök och smör i en skål och ställ åt sidan.
  2. Ta en ny skål och blanda ihop resterande ingredienser med Smooth mix i 6-8 min med degkrokarna.
  3. Tillsätt sedan smörblandningen och kör i ytterligare 2-3 minuter tills allt är väl blandat.
  4. Låt jäsa i rumstemperatur i cirka 60 min.
  5. Vänd ut på oljad bänk och dela i 4 delar, rundriv och lägg i smörad form.
  6. Jäs ytterligare 40-60 min.
  7. Förvärm airfryern till 200 grader och sedan sätt in formen och sänk värmen till 175 grader. Grädda i airfryern 15-20 min tills brödet har en innetemperatur på 96 grader.
  8. Ta ut brödet ur formen och låt vila på galler.

INGREDIENSER:

4 burgare

  • 2 stora rödbetor (100 g)
  • 1 stor morot
  • 1/3 chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 ägg
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk kikärtsmjöl
  • 1 msk maizena
  • 1 dl rostade och mixade solrosfrön

Panering:

  • 1 dl rostade och mixade solrosfrön

Tillbehör:

  • 30 g chevré (ca 1 dl)
  • 1 dl grekisk yoghurt 10%
  • 1/3 dl rosmarin
  • 1/3 dl timjan
  • 1 msk honung
  • Salt och peppar

Apelsin & chili picklad morot:

  • 1/3 chili
  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • Zest från 1 apelsin
  • 2 morötter

Örtbröd:

Tang zhong

  • 1,5 msk vetemjöl special
  • 0,5 dl mjölk 3%

Brödet

  • 2 dl vetemjöl special
  • 0,5 dl mjölk 3%
  • 1 msk flytande honung
  • 7g jäst
  • 50 g tang zhong
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl färsk hackad rosmarin
  • 0,5 dl färsk hackad timjan
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 20 g smör
  • olivolja till rundrivning