MANGO- OCH CURRYMAJONNÄS

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skala mangon och skär den i tärningar.
  2. Lägg i alla ingredienser utom olja i bunken som följer med stavmixern.
  3. Mixa ihop med stavmixern.
  4. Tillsätt oljan försiktigt,, det tar max 1 minut att nå önskad konsistens.

INGREDIENSER:

  • 1 helt ägg, tempererat
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1/4 mogen mango (kan använda fryst)
  • 1 tsk röd currypasta
  • Cirka 2 dl solrosolja
  • Lite salt

HACKS

Använd färska ägg – det är viktigt! (och tempererade, låt dem stå ute i rumstemperatur en bra stund innan användning).


Tillsätt riven pepparrot och finhackad saltgurka så får du en majonnäs som passar perfekt till rostbiff.


Har majonnäsen skurit sig? Misströsta inte och släng den inte – för majonnäsen går fortfarande att rädda!

Det finns två sätt att rädda majonnäsen:

1. Om du använder proceduren från receptet ovan kan du lägga till ytterligare ett helt ägg och mixa ihop igen.

2. Tillsätt ett ägg i en ren, torr skål. Häll långsamt i majonnäsen som skurit sig under kontinuerlig vispning, precis som du skulle göra om du tillsatte olja. Fortsätt vispa tills det får en fin tjocklek. Tillsätt mer olja om den inte får den tjocklek du vill ha.