DUMPLINGS

GÖR SÅ HÄR:

Dumplings

  1. Skär svamp, lök och vitlök smått.
  2. Stek det i en varm stekpanna. När det börjat få färg tillsätt soja, kalvbuljong, peppar, salt och avsluta med smöret. Låt svalna.
  3. Blanda sedan den stekta svampblandningen med färskost och smaka av med eventuellt mer salt och peppar.
  4. Fyll wonton arken med svampröran och vik ihop till dumplings.

Ponzu

Finhacka vitlök och chili och blanda ihop med soja och citronjuicen.


Tillbehör

  1. Avlägsna svartkålen från själva stammen.
  2. Massera in svartkålen i olja och salt.
  3. Lägg dem i Airfryerkorgen och rosta dem på 170°c i 4-5 min. Låt svalna.
  4. Dela spetskålen på hälften pensla med sesamolja, salt och peppar.
  5. Lägg dem i Airfryerkorgen och sätt på köttprogrammet. (180°c i 15min).
  6. Skär gulbeta och kålrabbi i tunna skivor och smaka upp dem med ponzu precis innan servering.
  7. Servera resten av ponzun i en dippskål till dumplingsen.
  8. Skölj salladen och toppa med sesamfrön.

Fermenterad chilimajonäs

  1. Knäck ägg i behållaren till stavmixern tillsammans med salt, citronjuice, gochujang.
  2. Mixa med stavmixern.
  3. Slå sedan i oljan.

INGREDIENSER:

4 portioner

Dumplings

  • 250 g skogschampioner
  • 10 g (2 klyftor) vitlök
  • 150 g (2st) gul lök
  • 20 g kalvbuljong
  • 10 g soja
  • 7 g salt
  • 2 g svartpeppar
  • 20 g smör
  • 1 pkt Wonton ark
  • 100 gram färskost

Ponzu

  • 70 g (1 dl) soja
  • 60 g citron (juce + zest)
  • 5 g (1 klyfta) vitlök
  • 5 g röd chili
  • 10 g sesamolja

Tillbehör

  • 250 g svartkål
  • 2 st minispetskål
  • 10 g sesamolja
  • 1 st kålrabbi
  • 1 st huvudsallad
  • 100 g (1st) gulbeta
  • 10 g sesamfrön
  • Rapsolja
  • Salt

Fermenterad chilimajonäs

  • 1 st ägg
  • 60 g (1 dl) vatten
  • 8 g salt
  • 4 g citronjuice
  • 15 g (1 msk) gochujang paste (går att byta ut mot färsk chili eller Sambal)
  • 4 dl rapsolja

HACKS

Fukta kanterna när du viker dumplingsen, antingen med en pensel eller med ett finger. Då fäster dem bättre och du förebygger att det blir hål.


När du ändå gör dumplings, gör många och frys sedan in. Perfekt att plocka fram och ånga av, går på 10 min.