Recept på hemmagjord cookie dough-glass
Med din egen glassmaskin kan du göra alla tänkbara smaker, och med kvaliteter som tar dig till Italiens bästa glassbarer. Cookie dough-glass har blivit en av de mest populära sorterna och detta recept är en riktig favorit som till och med är ännu bättre än de som du hittar i butiken.
GÖR SÅ HÄR:
Börja med att göra cookie doughen, så att bitarna hinner frysa innan du gör glassen.
Cookie dough
- Vispa smör, socker och farinsocker vitt och poröst. Vispa ner mjölken lite i taget, och rör till sist ner vetemjöl, vanilj, salt och chokladdroppar.
- Lägg degen i en spritspåse och klipp av så du får ett 1 cm hål i botten. Använd en liten bakplåt eller en skärbräda som passar i frysen. Lägg ett bakplåtspapper på plåten och spritsa ut rader med deg på pappret. Håll lite avstånd så att raderna med deg inte fryser ihop. Ställ in i frysen tills glassen är klar.
Glass
- Värm upp grädden och mjölken i en tjockbottnad kastrull tills det ryker. Vispa ihop socker och äggulor och häll sedan i den varma grädden/mjölken i en tunn stråle under fortsatt vispning. Häll tillbaka smeten i kastrullen och sätt på låg värme. Rör hela tiden tills det börjar tjockna, i ca. 8-10 min. Det får inte koka! Tips! Du kan testa om smeten är färdig genom att doppa en sked i smeten och vända den med den böjda sidan uppåt. Kör fingret genom smeten på skeden och vänd på den för att se om remsan är täckt. Om remsan är kvar är smeten klar.
- Rör ner vanilj och salt och häll i en skål. Täck med plastfolie eller en tallrik och ställ i kylen tills blandningen svalnat. Häll smeten i glassmaskinen och sätt på maskinen. Låt gå tills glassen är fast, det tar ca. 30 minuter. Häll upp i en brödform eller glassform.
- Skär cookie dough-remsorna i bitar och vänd ner i glassen. Täck glassen med plastfolie eller lock och ställ in i frysen i 2 timmar eller mer tills den är helt fast.
REKOMMENDERADE PRODUKTER
EGO 3,5L PRODURE PRO KASTRULL
SMOOTH MIX ELVISP
VANILLA 2.5 GLASSMASKIN