Recept på saftiga torsktacos i airfryern

Saftig torsk med krispigt yttre med en fräsch och stark salsa, och som går lika snabbt att göra som en vanlig tacomiddag. Detta är en spännande twist som inspirerar hela familjen att äta fisk. Med en airfryer går det extra snabbt och fisken blir perfekt.

INGREDIENSER:

Torsken:

  • Torskfiléer ca. 400-500 g
  • Salt och peppar
  • 1-2 ägg
  • 2 dl panko
  • 2 msk tacokrydda

Jalapeñosalsa:

  • 60 g inlagda jalapeños
  • 1 skivad vårlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2-3 matskedar vatten
  • 1 stor näve färsk koriander

Till servering:

  • Små majs- eller vetetortillas
  • Gräddfil
  • Färsk sallad
  • Groddar
  • Färsk lime
  • Lite färsk mynta
  • Grillad hel jalapeño (kan uteslutas)
  • Färsk koriander

 

 

GÖR SÅ HÄR:

Torsken:

Torka av torskfiléerna och krydda dem med salt och peppar. Vispa ihop ägget lätt i en djup tallrik, och blanda pankon tillsammans med tacokrydda i en annan. Doppa filéerna i ägget och sedan i pankon. Lägg dem i airfryern och grädda i 200 grader i 8-10 minuter, tills de är gyllene på utsidan och genomstekta inuti. Bli inte frestad att steka dem för länge, de ska vara precis genomstekta och saftiga.

Jalapeñosalsa:

Medan fisken steker grillar du jalapeñon hårt i en grillpanna, och blandar ihop alla ingredienser till salsan.

Servering:

Värm gärna tortillan i samma grillpanna som jalapeños. Lägg lite gräddfil på en tortilla, lite färsk sallad, bitar av torsk, groddar och salsa. Strö över färsk koriander och mynta och ha grillad jalapeño och lime i skålar bredvid.

Rekommenderade produkter:

AIRFRYER CRISPIER 5.5

AIRFRYER CRISPIER