INGREDIENSER:

2 personer

  • 400 g grekisk yoghurt, skyr eller liknande

Bärcoulis av färska bär

  • 200 g färska blandade bär
  • 1/2 lime, saften
  • Eventuellt lite socker eller vaniljsocker

Topping

  • 100 g blandade färska bär
  • 1 matsked socker
  • 1/2 lime, fint rivet skal
  • 10 myntablad, fint hackade
  • 4 matskedar granola

GÖR SÅ HÄR:

Bärcoulis

  • Häll bären i en blender, tillsätt limejuice och ev lite socker eller vaniljsocker.
  • Mixa en stund tills bären är mosade och smaka av om det behövs mer syra eller sötma.
    *Sötman beror på säsong, vilka bär du använder etc. – så tillsätt socker/vaniljsocker efter din smak.

Topping

  • Blanda bären med socker, limeskal och finhackad mynta. Om du använder jordgubbar, skär dem i mindre tärningar, – hallon, blåbär, björnbär, vinbär med mera blir bra hela.

Servering

Fördela yoghurten i 2 skålar, – häll över bärcoulisen, toppa med de färska bären och strö över granola.

REKOMMENDERAD PRODUKT

ACTIVLIFE BLENDER

POWERFUEL BLACK BLENDER

XPLODE VITAL BLENDER

Publicerad 22. augusti, 2023 i Recept