YOGHURT MED FÄRSK BÄRCOULIS
INGREDIENSER:
2 personer
- 400 g grekisk yoghurt, skyr eller liknande
Bärcoulis av färska bär
- 200 g färska blandade bär
- 1/2 lime, saften
- Eventuellt lite socker eller vaniljsocker
Topping
- 100 g blandade färska bär
- 1 matsked socker
- 1/2 lime, fint rivet skal
- 10 myntablad, fint hackade
- 4 matskedar granola
GÖR SÅ HÄR:
Bärcoulis
- Häll bären i en blender, tillsätt limejuice och ev lite socker eller vaniljsocker.
- Mixa en stund tills bären är mosade och smaka av om det behövs mer syra eller sötma.
*Sötman beror på säsong, vilka bär du använder etc. – så tillsätt socker/vaniljsocker efter din smak.
Topping
- Blanda bären med socker, limeskal och finhackad mynta. Om du använder jordgubbar, skär dem i mindre tärningar, – hallon, blåbär, björnbär, vinbär med mera blir bra hela.
Servering
Fördela yoghurten i 2 skålar, – häll över bärcoulisen, toppa med de färska bären och strö över granola.
REKOMMENDERAD PRODUKT