Guldbönan (ECBC) Certifiering

Alla våra kaffebryggare och två kaffekvarnar är ECBC-godkända, mer känt som Guldbönan, av European Coffee Brewing Center (ECBC), som är en oberoende testorganisation som grundades 1971.

European Coffee Brewing Centre (ECBC) testar utrustning för kaffebryggning enligt en vetenskaplig standard, The Gold Cup Standard, och testprogrammet är utvecklat och genomfört av kaffeexperter och professionella kaffesmakare.

Endast utrustning som har godkänts av ECBC får använda godkännandemärket.

ECBC har sju krav som en kaffekvarn måste uppfylla för att bli godkänd. Dessa krav inkluderar minimikrav på kvarnens kapacitet, uppvärmning av kaffet och hur mycket kaffe som finns kvar i kvarnen efter malningen. Dessutom testar de hur exakt och jämnt kaffet mals och möjligheten att mala kaffe som uppfyller bryggkraven för en godkänd kaffebryggare.

För kaffebryggare ställer de krav på bland annat vattentemperatur och kontakttid med vattnet. För att få ut maximala smaker och aromer från kaffet är det absolut nödvändigt att kaffebryggaren arbetar med rätt vattentemperatur från början och under hela bryggtiden. Samtidigt är det viktigt att vattnet inte tar för kort eller för lång tid att rinna genom kaffepulvret. Små avvikelser gör att du kan sluta med antingen surt eller bittert kaffe.

Guldbönan (ECBC) certifierade kaffebryggare

Guldbönan (ECBC) certifierade kaffekvarnar

Kaffekvarn
SVART UNIFORM WSFB-100S
Kaffekvarn
Svart