Recept på Sticky blomkål i airfryer

Krispiga små buketter av blomkål, täckta av en sötsyrlig asiatisk sås med mycket smak från ingefära och vitlök. Tack vare airfryern är detta en snabb vardagsrätt som mättar hela familjen.

INGREDIENSER:

Blomkål:

  • 1 blomkålshuvud
  • 4-5 dl panko ströbröd
  • 3 ägg
  • Salt och peppar

Sötsur sås:

  • 0,5 dl hoisinsås
  • 2 matskedar honung
  • 1 msk sojasås
  • 1 msk risvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk finriven färsk ingefära
  • 3 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1-2 dl apelsinjuice

Sesamfrö, vårlök och färsk koriander till servering

 

GÖR SÅ HÄR:

Blomkål:

Skär blomkålen i små buketter och stjälken i ca. ½ cm tjocka skivor.

Lägg panko i en skål och vispa ihop äggen lätt i en annan skål. Doppa blomkålen i äggen, låt dem rinna av lite innan du vänder dem i pankon. Lägg dem i airfryerns korg, strö över salt och peppar och grädda i 15 minuter i 180 grader. Vänd dem halvvägs genom tillagningstiden när airfryern piper och säger ”vänd”.

Sötsur sås:

Lägg sås, honung, soja, risvinäger, olja, ingefära i en liten kastrull och pressa ner vitlöksklyftorna. Värm på medelvärme tills de är väl blandade. Rör ihop vattnet och majsstärkelsen i en liten skål och rör ner i den varma såsen.

Värm såsen på medelvärme tills den har tjocknat och bubblat ett par gånger, ca. 2-3 minuter.

Tillsätt blomkålen i såsen precis innan servering, och servera med nykokt ris, färsk koriander, strimlad vårlök och sesamfrön.

Smaklig måltid! 🙂

REKOMMENDERAD PRODUKT:

AIRFRYER CRISPIER 5.5