Börja dagen med en näringsrik och läcker frukostvåffla.

Recept är av Vilde Nistad Strandos från det norska kocklandslaget

INGREDIENSER:

Våffelrecept:

I detta recept har vi använt vårt enkla grundvåffelrecept som du kan hitta här.

Topping:

  • Naturell yoghurt
  • Blåbär
  • Hallon
  • Pumpakärnor – hackade och rostade i torr panna
  • Honung

GÖR SÅ HÄR:

  1. Gör våffelsmet enligt receptet och grädda så många du orkar äta eller vill servera till frukost. Tips! Visste du att våffelsmeten håller sig i kylen i flera dagar? Smeten eller de färdiga våfflorna kan också frysas.
  2. Hacka och rosta pumpafröna snabbt i en torr panna, strö över önskad mängd.
  3. Ta den topping du gillar till frukost. I det här receptet breder vi naturell yoghurt på våfflan och toppar med blåbär, hallon, hackade pumpakärnor och lite honung. Anpassa mängden efter eget tycke.

Se video på hur du gör här

Våra våffeljärn

BELL VÅFFELJÄRN

DOUBLE JOY VÅFFELJÄRN

JOY VÅFFELJÄRN

TRADITION DOUBLE VÅFFELJÄRN