Kyckling med parmesancrust är en fröjd för smaklökarna och är dessutom enkel att tillaga. Servera med en frisk parmesandressing och din favoritsallad för en komplett måltid som kommer imponera på familj och vänner. Perfekt för både vardag och fest!
Bild och recept: Foodsteps
INGREDIENSER:
2 st kycklingbröst
1 dl vetemjöl
1 st ägg
2 dl panko (torkade brödsmulor)
1 dl riven parmesan
1 dl plockade örter efter önskemål och tillgång
200 g kokta potatisar
Fint salt
Svartpeppar
Paprikapulver
Parmesandressing:
1,5 dl majonnäs
1 msk crème fraiche
50 g riven parmesan
0,25 st citron
0,25 klyfta vitlök, kan uteslutas
Tabasco
Tillagningstid: 30 minuter
GÖR SÅ HÄR:
Dela kycklingbrösten så att du får två tunna filéer per bröst. Lägg kycklingen i kylskåpet medan du förbereder paneringen.
Knäck ägget i en burk med lock, t.ex. en syltburk. Skruva på locket och skaka tills ägget har blivit en jämn massa. Häll ägget i en bred, låg behållare.
Lägg brödsmulor, parmesan och grovhackade örter i en liten matberedare eller blender. Kör tills du har en grov men jämnt blandad massa. Häll detta i en egen bred behållare, t.ex. en stor tallrik. Lägg vetemjölet i en egen bred behållare.
Förvärm airfryern till 200 grader och sätt in en grillplatta (ingår på Dualfry Grill) för att ge god, direkt värme på undersidan av kycklingfiléerna och skapa en fin stekyta.
Ta ut kycklingen från kylskåpet och krydda med salt och nymalen peppar på båda sidor. Panera endast ena sidan av kycklingen: doppa ”utsidan” av kycklingen först i vetemjöl, sedan i ägget och slutligen i parmesan- och brödsmuleblandningen. Lägg på en tallrik med paneringen uppåt.
Dela de kokta potatisarna i 2-4 bitar och vänd dem i lite olivolja, rikligt med salt och lite paprikapulver. Blanda även in resterna av paneringsmixen från kycklingen.
När allt är klart och airfryern är varm, lägg kycklingbrösten på grillplattan med paneringen uppåt. Lägg i potatisarna. Spraya gärna lite olja på toppen av kycklingen. Tillaga i 12 minuter på 200 grader i airfryern. När airfryern meddelar att det är dags att vända maten, rör runt potatisarna. Kycklingen ska inte vändas. Servera kycklingen och potatisarna direkt från airfryern tillsammans med din favoritsallad och en god parmesandressing – se instruktioner nedan.
Parmesandressing:
Riv parmesan och vitlök på ditt finaste delen på rivjärnet. Blanda väl med majonnäs och crème fraiche i en skål.
Pressa i saften från citronen och smaka av dressingen med några droppar tabasco efter önskemål.