Tänk dig en tacotårta med tortillabröd, toppad med ett krispigt lager av nachochips. Det är inte bara underbart gott utan även smidigt tillagat i en airfryer.
Tacotårta i airfryer
INGREDIENSER
4 portioner
- 500 g färs, vi har använt vegofärs
- 1 förpackning tacokrydda
- 4 dl krossade tomater
- 1 burk färdig salsa
- 1 dl crème fraîche, t ex soja- eller havrebaserad
salt
Hackad sallad
- 1 röd paprika, finhackad
- 1 liten burk majs
- 1 rödlök, finhackad
- 1 burk inlagda jalapeños, finhackade
Ostkräm
- 2 dl riven ost, t ex växtbaserad
- 2 dl crème fraiche, t ex soja- eller havrebaserad
5 stora tortillabröd
2 nävar nachochips
GÖR SÅ HÄR:
- Tina din färs och blanda med tacokrydda, krossade tomater, salsa och crème fraiche i en skål. Smaka av med salt.
- Blanda ihop de hackade grönsakerna i en skål.
- Blanda ihop riven ost och crème fraiche till en enkel ostkräm.
- Ta ut korgen till din airfryer och tryck ner ett bakplåtspapper i den.
- Lägg ett tortillabröd i botten och sprid ut en femtedel av färsen över brödet. Strö över en femtedel av den hackade salladen och avsluta med några klickar ostkräm. Lägg på nästa bröd. Varva nu bröd, färs, sallad och ostkräm tills du kommer till sista tortillabrödet.
- Bred ut resterande färs. Krossa nachochips lätt och strö över färsen. Fördela det sista av den hackade salladen och ostkrämen över.
- Sätt in korgen i airfryern och gratinera i 175 grader i 25-30 minuter. Allt ska få fint med färg.
- Servera!
Rekommenderade produkter
Se hur du gör här