Den här kycklingkebaben blir både saftig och smakrik tillsammans med yoghurtmarinaden som är supergod! För dig som älskar kycklingkebab är denna variant ett perfekt val som enkelt kan tillagas hemma.
Hemmagjord kycklingkebab i airfryer
INGREDIENSER:
4 portioner
- 500 g kycklingfilé (tunna skivor)
- 1 gul lök
- 4 klyftor vitlök
- 2 msk tomatpuré
- 0,5 dl yoghurt (10%)
- Kebabkrydda och salt
Sallad:
- 500 g potatis (rosta med 1 tsk olivolja + salt)
- 1 gurka
- 1 burk (140 g) majs
- 1 rödlök
- 200 g tomat
- 1,5 dl yoghurt (10%)
- 1 dl sweet chili sås (less sugar)
GÖR SÅ HÄR:
Använder du fryst kycklingfilé så tina först upp den. Tips: använd defrost funktionen på Multioven. Blanda ihop marinaden och marinera sedan kycklingen när den är upptinad. Placera allt i en långsmal form och tillaga ca 50 min i Multioven (airfryer: 200 grader, ugn: 225 grader), lägg över lite aluminiumfolie om den börjar bli bränd på toppen.
REKOMMENDERAD PRODUKT: