Lasagne i airfryer
INGREDIENSER:
Köttfärs:
- 400 g köttfärs/ plantbaserat protein
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk vitlökspulver
- 1 msk lökpulver
- 2 msk ketchup
- 1 msk honung
- 1 tsk salt
- 400 g ( en burk) Mutti krossade tomater
Ostsås:
- 470 g lasagnesås (t.ex. Dolmio)
- 70 g parmesanost
- Svartpeppar och salt för kryddning
Övrigt:
- Lasagneplattor ca 10 st
- 1 mozzarellaboll
- Riven ost (t.ex. mozzarellamix)
GÖR SÅ HÄR:
- Stek köttfärsen i en stekpanna, tillsätt kryddorna, ketchup och honung. Addera salt och krossade tomaterna.
- Förvärm airfryern till 200 grader.
- Riv parmesanen och blanda den ihop med lasagnesåsen. Krydda med svartpeppar och en nypa salt.
- Sätt hälften av köttfärssåsen på bottnen av korgen och lägg därpå ca ¼ av lasagnesåsen och första lagret av lasagneplattorna. Tillsätt resten av kottfärssåsen, ca 2/4 av lasagnesåsen och därpå den rivna mozzarellan. Sätt ännu ett lager med lasagneplattor och därpå resten av lasagnesåsen samt riven ost.
- Grädda lasagnen i airfryern i 200°C i 15-20 minuter, tills osten har fått en fin färg och lasagneplattorna är mjuka.
Rekommenderad produkt: