Gör en asiatisk fiskrätt med röd curry i Dualfry 6L airfryer

INGREDIENSER:

Förberedelsetid: 30 minuter
2 portioner

  • 370 g vit fisk, t.ex. lättsaltad torsk
  • 400 g fryst grönsaksblandning
  • 200 g små fasta potatisar
  • 2 tsk röd currypasta
  • 0,5 lime
  • 3 msk olivolja
  • Fint salt
  • Flingsalt
  • Svartpeppar

Currydressing

  • 3 msk crème fraîche
  • 1 tsk röd currypasta
  • Saft av 0,5 lime

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Ställ in airfryern på 180 grader och låt den förvärmas. Medan airfryern värms upp skär du potatisen i tunna skivor som vänds ner i 1 msk olja, lite salt och nymalen peppar.
  2. När airfryern har värmts upp lägger du potatisskivorna i botten av plåten. Bred ut så att potatisen inte ligger ovanpå varandra. Häll över den frysta grönsaksblandningen. Spraya på lite olja, strö på lite flingsalt och pressa lite limejuice över. Lägg i plåten och grädda i 180 grader i 15 minuter.
  3. Medan grönsakerna och potatisen steks skär du fisken i 2*2*2 cm tärningar. Lägg currypastan i en liten skål med 1 msk olivolja och limejuice. Blanda väl. Vänd ner fisken i currymarinaden och smaka av med lite salt. Gör currydressingen – se guide nedan.
  4. Efter 10 minuter meddelar airfryern dig att vända – vänd runt grönsakerna och potatisen och grädda i ytterligare fem minuter. Efter 15 minuter, lägg fisken ovanpå och grädda i 180 grader i ytterligare sex minuter. Efter sex minuter är rätten klar att serveras.

Currydressing:

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen medan grönsakerna gräddas i airfryern.
  2. Servera rätten med en fräsch grönsallad. Toppa med lite vårlök och koriander om du gillar det.

Rekommenderad produkt:

DUALFRY 6L AIRFRYER

 

Publicerad 23. september, 2024 i Airfryer