Smoothie & Juice SM

PREMIÄR för svenska mästerskapet i smoothie och juice!

Äntligen är det premiär för Sveriges officiella smoothie och juicemästerskapet. Tävlingen genomförs under en heldag den 24:e april 2018. Detta är under Gastro Nord dagarna på Stockholmsmässan. Tävlingen är öppen för alla att anmäla sig. Deltävlingar och final genomförs inför mässans publik.

Kategorier

  • Smoothie
  • Juice

Bedömning

Bedömning görs efter tanken om dryckens nyttighet, textur, utseende och inte minst smak. Vi utser delfinalister som går vidare till eftermiddagens final, där koras de tre främsta prestationerna som belönas med respektive guld, silver och brons. Därefter kan man titulera sig Svensk mästare fram till 2019 års mästerskap. I tillägg till de ärofyllda titlarna så kommer det att delas ut priser från vår leverantör Wilfa, dessa priser består av olika köksutrustning som kommer väl till pass under den kommande juice- och smoothiekarriären.

Anmälan

Anmälan görs senast den 6:e april, genom att fylla i anmälningsformuläret och ladda upp dina beskrivningar och dina recept i respektive kategori. Urvalsprocessen börjar när anmälningstiden löpt ut, och det är juryn som avgör vilka som är de mest inspirerande och spännande tävlingsbidragen som får en plats i mästerskapet.

Anmälan är kostnadsfri, likaså är det ingen kostnad för deltagandet i mästerskaket. Utrustning och råvaror kommer att finnas på plats enligt de valda recepten.

Antaget bidrag är bindande, får man förhinder så har man en skyldighet att meddela tävlingsledningen ASAP via mail till kontakt@wilfa.se

Anmäl här

 

Tävlingsinformation

Mixer, slowjuicers och andra verktyg kommer att finnas på plats, inte tillåtet att ta med sig egen utrustning. Råvaror såsom baser, is, frukter, grönsaker och örter kommer att beställas efter antagna recept och finnas tillgängliga på tävlingsdagen.

Samarbetspartners

Mästerskapet genomförs i samarbete mellan FoodPower och Wilfa, tillsammans med Gastro Nord och Stockholmsmässan.

Tävlingsledare

Mästerskapet leds av Anna Ottosson, Foodpower, som är ett av de främsta namnen inom hälsa och kost. Anna är utbildad dietist och har sedan många år riktat in sig på hälsosamma och goda drycker som juice och smoothies. Anna gästar bland annat TV4 där hon främst syns i morgonstudion. Övriga jurymedlemmar består av kända namn inom hälsa och kost, Viktor Ingemarsson, Erica Palmcrantz och Cissi Davidsson.

Jurymedlemmarna representerar det absoluta toppskiktet när det gäller kost och hälsa.

Anna Ottosson Sveriges smoothie drottning och välkänd kostexpert från TV, radio och tidningar. Hon är författare, föreläsare, bloggare och expertkommentator inom mat och hälsa. Anna reser runt i världen och spanar efter de absolut senaste mat- och hälsotrenderna. Anna brinner för vilken enorm kraft det finns i maten och den senaste forskningen kring mat och hälsa. Anna har grundat Foodpower och skrivit succéboken Hälsodrycker med smoothies, juicer och hälsoshots, som nu även lanserats i USA och Australien.

Viktor Ingemarsson är en av Sveriges bäste Raw Food kockar, Raw Chef Viktor har bland annat vunnit pris för bästa spa kök. Viktor arbetade som respekterad kock i flera år innan han började arbeta med Raw Food. Hans matlagning är unik. En magisk kombination av smaker, texturer och fantastiska presentationer är inspirerande och lätt att älska.

Erica Palmcrantz Aziz är raw food expert med 10 böcker internationellt publicerade om Raw food och hållbart leverne. Hon grundande utbildningen Raw Life Education och har föreläst, utbildat och inspirerat om raw food i över 13 år.  Hon driver också den populära bloggen Raw food by Erica.

Cecilia Davidsson är utbildad näringsterapeut och kock och håller bland annat kurser i hälsosam matlagning. Cecilia har ett gediget CV när det kommer till mat och har ansvarat för menyerna på flera uppskattade restauranger med hälsoprofil. Hon har skrivit böckerna ”Yogamat” och ”Hälsosam mat för en friskare mage” och hennes senaste bok ”Juicer och smoothies” har nyligen kommit ut i handeln.

Det är dags att skapa utrymme och synliggöra det fantastiska med juicer och smoothies.

Smoothies och juicer är inne i en fantastisk trend. Kopplingen mellan hälsa och kost är känd av många.

Smoothies och juicer är lätta att ta till sig. Dessa magiska drycker är hälsobomber som spritter av vitaminer, mineraler och fibrer. Juicer och smoothies är omtyckta av såväl medvetna vuxna som av ungdomar och barn därför att det smakar gott samtidigt som det också ser fräscht och gott ut. Variationerna är obegränsade och utrymmet att sätta sin personliga prägel och tanke bakom är enorm.

Utbudet av juice- och smoothiebarer har fullkomligt exploderat vilket har byggt upp en unik och kunnig yrkeskår. Sverige är därför moget för ett mästerskap som vänder sig till både rutinerade proffs och glada amatörer. Liknande mästerskap existerar sedan några år i många andra länder, bl.a. samtliga av våra nordiska grannar.

Det är lämpligt nog vitvarutillverkaren Wilfas mixer och slowjuicers som kommer användas under sverigemästerskapet. Wilfa har placerat hushållsprodukter i nordiska hem sedan 1948. Det är helt naturligt att välja wilfa till detta mästerskap då deras produkter utmärker sig med flera bäst i test utmärkelser.

Foto: Helene Pe, för Hälsodrycker.