Topit vaffelskål med is

Gör enkla och läckra desserter med ätliga våffelskålar i Topit och fyll dem med glass, bär och choklad.

Ingredienser

  • Glass
  • Bär
  • Choklad

Våffelsmet

  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 3,5 dl mjölk
  • 1 dl vatten
  • 400 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 125 g smör

Grundrecept på glass, hittar du här

Gör såhär

  • Vispa ihop ägg och socker väl
  • Rör ner mjölk och vatten efterhand
  • Blanda alla de torra ingredienserna och vispa tills du får en slät smet
  • Låt smeten svälla i 15 minuter
  • Lägg lite smör i våffelskålsjärnet och stek våfflorna tills de är gyllenbruna
  • Toppa våffelskålarna med bär, choklad och annat gott

Tips! Om smeten är för tunn, tillsätt mer mjöl.

 Använd produkt

Topit vaffelskåljern

För detta recept behöver du en Wilfa Topit

För hemmagjord glass, krävs en Wilfa glassmaskin