Sharpeningsteel_EGO_VG10-EVG20HS_01
SharpeningSteel EVG20HS
SharpeningSteel EVG20HS
Sharpeningsteel_EGO_VG10-EVG20HS_01
SharpeningSteel EVG20HS
SharpeningSteel EVG20HS

BRYNSTÅL VG-10 EGO

kr 699,00

EVG20HS

Återfå skärpan på dina knivar.

Diamantbelagt brynstål som används för att snabbt ge kniven en ny egg. Du återfår en fantastisk skärpa med bara några få drag.

4 i lager

Artikelnr: 700230 Kategorier: ,

Information

Produktbeskrivning

BRYNSTÅL 20 CM VG-10

Har din kniv blivit slö? Detta brynstål gör jobbet och skärper eggen så att kniven återfår sin skärpa.

20 cm brynstål

Med VG-10 brynstål räcker det med ett par drag för att den slöa kniven ska bli vass igen. Ett traditionellt brynstål används inte för att slipa knivar, utan för att återställa eggen. Eggen lägger sig ofta under användning och gör kniven mindre vass.

Rostfritt stål med diamantbeläggning

Diamantbrynet är flexibelt och ovalt vilket ger kniven en ny egg. Diamantbryn med så kallade monokristallina diamanter, gör eggen skarpare. En sådant sådant brynstål har också den längsta livslängden.

Handtag i behandlat Pakkawood

Handtaget är tillverkat av behandlat Pakkawood som både ger ett vackert utseende och är bekvämt att hålla i. Handtaget är tryckimpregnerat för att motstå att träet spricker i kontakt med vatten.

Hur använder man ett brynstål?

  1. Håll knivbladet mot brynstålet i en vinkel på 15 grader.
  2. Stryk långsamt hela bladet med ett lätt och jämnt tryck längs hela knivbladets längd cirka 6-10 gånger på varje sida.

Det spelar ingen roll om du rör dig mot eller bort från dig själv.

Varför använda brynstål?

De farligaste knivarna i köket är de slöa knivarna. Slöa knivar är farligast eftersom man då måste använda mer kraft, och då är det större risk att kniven glider och man skär sig. Skärp därför knivarna med jämna mellanrum.

Vad är skillnaden mellan att slipa kniven och skärpa kniven?

Brynstål skärper kniven, den slipar inte. När man slipar tar man bort bitar av stål, medan när du skärper slätas eggen.

Hur ger du dina köksknivar längst livslängd?

Bortsett från att använda dem på rätt sätt, är regelbunden skärpning nyckeln. Eggen ska skärpas med jämna mellanrum.

Rengöring

Brynstålet får inte finnas i diskmaskinen. Det är viktigt att du inte har knivarna i diskmaskinen heller då det skadar knivarna.

Brynstål ska endast användas för skärpning, och det ska inte användas till annat än det.

Läsa mer

Höjdpunkter

  • 20 cm brynstpk
  • Oval med diamantbeläggning
  • Handtag: Behandlat Pakkawood
  • Rekommenderas av det danska kocklandslaget

Garanti