MOROTSSOPPA

INGREDIENSER:

  • 400 g (5st) morot
  • 250 g sötpotatis
  • 2st apelsiner
  • 10 g färsk ingefära
  • 2 g röd chili
  • 5 g (1 klyfta) vitlök
  • ½ citron (juice)
  • 3 g gurkmeja (färsk eller torkad)
  • 7 g salt
  • 2 g svartpeppar
  • 280 g kycklingbuljong (alt. 1 buljongtärning i 280 g vatten)
  • 70 g (1dl) grädde
  • 20 g (1 msk) olivolja
  • 100 g crème fraiche
  • 100 g saltrostade frön

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skala morot, sötpotatis, apelsiner, ingefära, gurkmeja och vitlök.

  2. Grovhacka alla grönsaker i bitar.

  3. Lägg de skalade och hackade ingredienserna i blenderkannan tillsammans med chili, salt, peppar, kycklingbuljong och grädde.

  4. Pressa ner saften från en halv citron.

  5. Starta sopp-programmet på blendern och vänta tills programmet är avslutat. Då är soppan rykande varm och färdig att serveras.

  6. Smaka av soppan och toppa med olivolja, en klick crème fraiche, lite extra svartpeppar och rostade frön.

HACKS

Gör rykande varm soppa direkt i blendern! – Tillsätt färska goda råvaror enligt receptet och sätt på sopp-programmet på din Powerfuel XL blender. Efter cirka 8 minuter kommer du ha en rykande god soppa, färdig att servera.


Rengöringstips – efter användning, skölj med kallt vatten. Tillsätt sedan några droppar diskmedel och kör blendern på Pulse-funktionen i cirka 30 sekunder. Upprepa processen med rent vatten, så är blendern ren och redo för nya uppgifter.


Förläng säsongen genom att dela ner grönsaker, till exempel broccoli, blomkål, morot, purjolök rotselleri etc. Blanchera primörerna lätt och frys in. När man sedan vill ha en snabb och fräsch lunch är det enkelt att bara mixa en snabb soppa på dom. Eller varför inte en slät rotfruktspuré som tillbehör till middagen.