FRASIGA VÅFFLOR SMAKSATTA MED SAFFRAN, SERVERA MED VALFRIA TILLBEHÖR ELLER ÄT DOM SOM DOM ÄR.

Recept och bild Fredrika Hartzell
GÖR SÅ HÄR:
- Bryn smöret i en kastrull och låt svalna (går även bra att smälta som vanligt).
- Häll i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke och vispa ner mjölken för hand. Tillsätt sedan bubbelvatten under vispning, tills smeten är klumpfri.
- Mortla saffran med socker och vänd ner i smeten.
- Vispa till sist ner smöret.
- Låt smeten vila i några minuter och värm under tiden upp våffeljärnet.
- Pensla järnet med lite smör och börja grädda.
- Servera direkt med det du tycker bäst om! Här serverade vi med blåbär och lättvispad grädde.
REKOMMENDERADE PRODUKTER
HEARTS 23 VÅFFELJÄRN
EGO 1,5L PRODURE PRO KASTRULL