Örtemulsionen är supergod till grillade primörer eller till salladen. Gör den snabbt och enkelt direkt i blendern. Recept av Dennis Hamrin, Svenska Juniorkocklandslaget.
INGREDIENSER:
Basilika 50g (En kruka)
Vattenkrasse 30g
Spenat 20g
ägg 1st
Rapsolja 100g
Citron 1st (rivet skal och pressad)
Vatten 2msk (Kallt)
Salt & peppar
GÖR SÅ HÄR:
Väg upp rapsoljan och knäck ägget direkt i blendern.
Ta ett rivjärn och riv ner bara de yttersta av citronskalet och pressa ner all
saft.
Riv sedan isär de färska örterna direkt i blendern.
Förberedd kallt vatten i en separat bägare
Mixa på max i 3-5 minuter tills temperaturen står på 55-60 grader.
Ha i det kalla vattnet och låt det precis blandas i, stäng sedan av blendern för
att stoppa tillagningen.
Smaka av med salt & massa peppar.
Avnjut ljummen direkt från blendern uppvänt med grillade primörer eller gör dagen
innan och ät med en färsk sommarsallad.