Blåbärspaj är en riktig klassiker och garanterat en succé för både stora och små. I airfryern bakar du dessa pajer på endast 4 minuter och smulpajen blir sådär perfekt krispig.

INGREDIENSER:

Mördeg:

  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 50 g smör

Fyllning Blåbär lemoncurd

  • 2 msk lemoncurd
  • 3 msk frysta blåbär
  • ½ tsk vaniljsocker

Topping: Smuldeg

  • ½ dl vetemjöl
  • 1/3 msk strösocker
  • 20 g smör

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blanda mjöl, socker och vaniljsocker i en matberedare eller i en bunke. Finfördela smöret i mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. Klä en pajform med avtagbar botten med mördeg och pricka botten med en gaffel.

  3. Baka i airfryer 200 grader i 4 minuter.

  4. Blanda fyllningen: blåbär, strösocker, vaniljsocker och lemoncurd och fyll sedan i det förgräddade pajskalet.

  5. Gör smuldegen – blanda mjöl och socker i en bunke, lägg i smöret i och finfördela till en grynig massa.

  6. Toppa med smuldeg och sätt i airfryer på 200 grader i 4 minuter.

  7. Servera med vaniljsås eller vaniljglass

Rekommenderad produkt:

AIRFRYER CRISPIER