Blåbärspaj i airfryer
INGREDIENSER:
Mördeg:
- 1 dl vetemjöl
- 2 msk socker
- ½ tsk vaniljsocker
- 50 g smör
Fyllning Blåbär lemoncurd
- 2 msk lemoncurd
- 3 msk frysta blåbär
- ½ tsk vaniljsocker
Topping: Smuldeg
- ½ dl vetemjöl
- 1/3 msk strösocker
- 20 g smör
GÖR SÅ HÄR:
- Blanda mjöl, socker och vaniljsocker i en matberedare eller i en bunke. Finfördela smöret i mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Klä en pajform med avtagbar botten med mördeg och pricka botten med en gaffel.
- Baka i airfryer 200 grader i 4 minuter.
- Blanda fyllningen: blåbär, strösocker, vaniljsocker och lemoncurd och fyll sedan i det förgräddade pajskalet.
- Gör smuldegen – blanda mjöl och socker i en bunke, lägg i smöret i och finfördela till en grynig massa.
- Toppa med smuldeg och sätt i airfryer på 200 grader i 4 minuter.
- Servera med vaniljsås eller vaniljglass
Rekommenderad produkt: