Visste du att du kan göra lasagne i airfryern? Det är ett smidigt sätt att få den klassiska smaken med en krispig yta och saftiga lager. Med vår airfryer blir det inte bara enklare, utan går också snabbare – perfekt när du vill njuta av en god hemlagad lasagne utan att vänta länge. Här är receptet som ger dig en riktigt god lasagne med minimalt krångel!
Recept Tiiu
INGREDIENSER:
Köttfärs:
400 g köttfärs/ plantbaserat protein
1 msk paprikapulver
1 msk vitlökspulver
1 msk lökpulver
2 msk ketchup
1 msk honung
1 tsk salt
400 g ( en burk) Mutti krossade tomater
Ostsås:
470 g lasagnesås (t.ex. Dolmio)
70 g parmesanost
Svartpeppar och salt för kryddning
Övrigt:
Lasagneplattor ca 10 st
1 mozzarellaboll
Riven ost (t.ex. mozzarellamix)
GÖR SÅ HÄR:
Stek köttfärsen i en stekpanna, tillsätt kryddorna, ketchup och honung. Addera salt och krossade tomaterna.
Riv parmesanen och blanda den ihop med lasagnesåsen. Krydda med svartpeppar och en nypa salt.
Sätt hälften av köttfärssåsen på bottnen av korgen och lägg därpå ca ¼ av lasagnesåsen och första lagret av lasagneplattorna. Tillsätt resten av kottfärssåsen, ca 2/4 av lasagnesåsen och därpå den rivna mozzarellan. Sätt ännu ett lager med lasagneplattor och därpå resten av lasagnesåsen samt riven ost.
Grädda lasagnen i airfryern i 200°C i 15-20 minuter, tills osten har fått en fin färg och lasagneplattorna är mjuka.