Lax i airfryer
INGREDIENSER:
Lax:
- Laxfilé (upp till 4 st, 150 g/st – ca 2,5 x 4 cm)
- Salt och Peppar
- Olja (valfritt)
Grönsaker:
- Majrova
- Minimorötter
- Sparris
- Grönkål
- Olivolja
- Salt och peppar
- Blomsterkrasse och oxalis
Sås till laxen:
(för 4 personer)
- 1 1/4 dl majonnäs
- 2 äggulor
- 4 tsk lemoncurd
- Rivet skal från 1 citron
GÖR SÅ HÄR:
Börja tillaga grönsakerna, medans grönsakerna blir klara kan du förbereda såsen. Till sist gör du laxen då den tillagas snabbt på bara 6 minuter i airfryern.
Lax:
- Krydda laxen med salt och peppar. Tillsätt eventuellt lite olja.
- Tillaga i airfryer på 180 grader i ca 6 minuter.
- Ta ut behållaren och låt vila 5 minuter.
Grönsaker:
- Skär upp majrovan i klyftor.
- Tillsätt eventuellt lite olja och krydda majrova och morötter med lite salt och peppar.
- Tillaga majrovan och minimorötter i airfryer i 180 grader i 25 minuter.
- Häll upp grönsakerna på serveringstallrik.
- Krydda sparris och grönkål med lite salt och tillsätt eventuellt lite olja.
- Tillaga i airfryer på 160 grader i cirka 4 minuter.
Toppa gärna med blomsterkrasse och oxalis.
Sås:
- Blanda alla ingredienser väl och ställ i kylen 30 minuter.
- Smaka av med salt.
Rekommenderade produkter: