Lax med gnocchi och pesto är en perfekt kombination av fräscha smaker och enkel tillagning. Med bara 20 minuter i köket kan du njuta av en näringsrik och smakrik måltid som passar både till vardags och fest. Servera med en fräsch grönsallad och en härlig citronette för en komplett och läcker upplevelse.

INGREDIENSER:

  • 370 g laxfilé i portioner
  • 250 g gnocchi (potatispasta)
  • 3 msk pesto
  • 2 msk riven parmesan
  • 3 msk olivolja
  • Fint salt

Citronette:

  • 0,5 st citron
  • 3 msk olivolja
  • Flingsalt

Tillagningstid: 20 minuter

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka gnocchi enligt anvisningarna på förpackningen. Förvärm airfryern till 200 grader.
  2. Pensla laxen med olja och strö på ett tunt och fint lager med salt. Vänd gnocchin i lite olivolja och blanda in den rivna parmesanen.
  3. Lägg laxen på ena sidan av airfryer-korgen och gnocchin på den andra. Tillaga i 7 minuter.
  4. Ta ut airfryer-korgen och låt laxen vila. Lyft ur gnocchin och blanda med pesto i en skål.
  5. Servera laxen och gnocchin med en fräsch grönsallad och toppa med citronette eller en annan önskad dressing.

Rekommenderad produkt:

DUALFRY SPLIT 8L AIRFRYER