Lax med gnocchi och pesto i airfryer
INGREDIENSER:
- 370 g laxfilé i portioner
- 250 g gnocchi (potatispasta)
- 3 msk pesto
- 2 msk riven parmesan
- 3 msk olivolja
- Fint salt
Citronette:
- 0,5 st citron
- 3 msk olivolja
- Flingsalt
Tillagningstid: 20 minuter
GÖR SÅ HÄR:
- Koka gnocchi enligt anvisningarna på förpackningen. Förvärm airfryern till 200 grader.
- Pensla laxen med olja och strö på ett tunt och fint lager med salt. Vänd gnocchin i lite olivolja och blanda in den rivna parmesanen.
- Lägg laxen på ena sidan av airfryer-korgen och gnocchin på den andra. Tillaga i 7 minuter.
- Ta ut airfryer-korgen och låt laxen vila. Lyft ur gnocchin och blanda med pesto i en skål.
- Servera laxen och gnocchin med en fräsch grönsallad och toppa med citronette eller en annan önskad dressing.
Rekommenderad produkt: