Marängtart i miniformat med fyllning av lemoncurd och toppad med italiensk maräng. En lyxig dessert som smakar sommar!

INGREDIENSER:

Mördeg, köp färdig eller gör egen:

  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 50 g smör

Lemoncurd, köp färdig eller gör egen:

  • 1 normalstor citron
  • 1 äggula
  • 1 litet ägg
  • 1 dl socker
  • 50 gram smör

Italiensk maräng:

  • 60 gram äggvita (2 st)
  • 25 g vatten (0,25 dl)
  • 210 g strösocker (1,1 dl)

 

GÖR SÅ HÄR:

Förbered först lemoncurd och italiensk maräng innan du börjar med mördegen.

Lemoncurd:

  1. Tvätta citronerna. Riv skalet fint och pressa ut juicen.

  2. Rör ihop äggulor, ägg och socker för hand i en skål. Sätt skålen i en kastrull med knappt sjudande vatten och tillsätt citronskal och juice. Rör tills krämen har tjocknat, cirka 15 minuter.

  3. Skär smör i bitar. Tillsätt dem under omröring tills det smält. Låt svalna. Förvara en stund i kylskåp.

Italiensk maräng:

  1. Koka upp vatten och socker till 121 grader, när den når cirka 110 grader, vispa äggvitan till ett hårt skum med elvisp.

  2. Häll med en tunn stråle ner sockerlagen i äggvitan och vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet. Fortsätt att vispa tills marängen är kall.

Mördeg:

  1. Blanda mjöl, socker och vaniljsocker i en matberedare eller i en bunke. Finfördela smöret i mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. Klä en pajform med avtagbar botten med mördeg och pricka botten med en gaffel.

  3. Baka av i airfryer på 200 grader 4 minuter.

  4. Fyll pajskalet med lemoncurd och toppa med italiensk maräng.

  5. Bränn av med gasbrännare.

  6. Toppa med lite ätbara blommor och servera med färska jordgubbar och nybryggt kaffe.

Rekommenderad produkt:

AIRFRYER CRISPIER