Pizza i airfryer
INGREDIENSER:
Pizzadeg 3 pizzor, Alternativt köp färdig pizzadeg, gärna på surdeg
- 25g Jäst
- 1/2 tsk flingsalt
- 1 msk olivolja
- 1 1/2 dl vatten (ljummet 37 grader)
- 4 dl vetemjöl special
Tomatsås (för 9 pizzor), Alternativt köp färdig pizzasås
- 1 gul lök ca 100g
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 500 g krossad tomat
- 1 msk tomatpuré
- 1 1/2 kryddmått salt
Tillbehör:
- Mozzarella
- Prosciutto
- Ruccola
- Parmesan
- Basilika
GÖR SÅ HÄR:
Pizzadeg:
- Blanda jäst, vatten och olivolja i en degbunke.
- Rör ner mjölet och saltet och knåda ihop till en elastisk och fast deg.
- Låt degen jäsa i ca 30 minuter och fördela i 3 bitar.
Tomatsås:
- Dela löken i 2 delar och skiva i 1/2 cm tjocka skivor. Skiva ner vitlöksklyftor lika tjockt.
- Fräs lök och vitlök i olivoljan på låg värme till den blir mjuk (får inte brännas).
- Tillsätt krossade tomater och tomatpurén och koka i 10-15 minuter.
- Mixa slät med stavmixer och kyl i kylskåp.
Pizzan:
- Kavla ut pizzadegen på en underdel från en springform upp till 18 cm.
- Lägg på tomatsås och mozzarella.
- Baka av i airfryer på 200 grader i 6 minuter.
- Toppa med prosciutto, basilika, ruccola och lite riven parmesan.
- Ringla eventuellt över lite olivolja och servera gärna med oliver vid sidan av.
Tips:
Tomatsåsen som blir över klarar sig bra i kylskåpet i ett par dagar och är väldigt god att använda i till exempel köttfärsåsen.
Rekommenderade produkter: