Bjud hela familjen på minipizza. Perfekt när alla kan toppa sin egna pizza med just sina favoritingredienser. I airfryern blir pizzan ljuvligt krispig och färdiggräddad på bara 6 minuter.

INGREDIENSER:

Pizzadeg 3 pizzor, Alternativt köp färdig pizzadeg, gärna på surdeg

  • 25g Jäst
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 msk olivolja
  • 1 1/2 dl vatten (ljummet 37 grader)
  • 4 dl vetemjöl special

Tomatsås (för 9 pizzor), Alternativt köp färdig pizzasås

  • 1 gul lök ca 100g
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 500 g krossad tomat
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 1/2 kryddmått salt

Tillbehör:

  • Mozzarella
  • Prosciutto
  • Ruccola
  • Parmesan
  • Basilika

 

GÖR SÅ HÄR:

Pizzadeg:

  1. Blanda jäst, vatten och olivolja i en degbunke.
  2. Rör ner mjölet och saltet och knåda ihop till en elastisk och fast deg.
  3. Låt degen jäsa i ca 30 minuter och fördela i 3 bitar.

Tomatsås:

  1. Dela löken i 2 delar och skiva i 1/2 cm tjocka skivor. Skiva ner vitlöksklyftor lika tjockt.
  2. Fräs lök och vitlök i olivoljan på låg värme till den blir mjuk (får inte brännas).
  3. Tillsätt krossade tomater och tomatpurén och koka i 10-15 minuter.
  4. Mixa slät med stavmixer och kyl i kylskåp.

Pizzan:

  1. Kavla ut pizzadegen på en underdel från en springform upp till 18 cm.
  2. Lägg på tomatsås och mozzarella.
  3. Baka av i airfryer på 200 grader i 6 minuter.
  4. Toppa med prosciutto, basilika, ruccola och lite riven parmesan.
  5. Ringla eventuellt över lite olivolja och servera gärna med oliver vid sidan av.

Tips:

Tomatsåsen som blir över klarar sig bra i kylskåpet i ett par dagar och är väldigt god att använda i till exempel köttfärsåsen.

Rekommenderade produkter:

AIRFRYER CRISPIER

Essential Power

KOCKKNIV VG-10 EGO