MJUK, SAFTIG OCH HELT UNDERBAR ÄPPELKAKA. SERVERAS MED VANILJGLASS ELLER EN KLICK GRÄDDE.

INGREDIENSER:

  • 150 g smör
  • 150 g socker
  • 3 ägg
  • 150 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 stora äpplen
  • ¼ – 1 tsk kanel
  • Skivad mandel (kan uteslutas)

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Vispa smör och socker poröst.

  2. Vispa i ett ägg i taget.

  3. Blanda ihop alla torra ingredienser och rör ner i blandningen.

  4. Smörj en springform med en diameter på 18-20 cm.

  5. Lägg i ⅔ av smeten och bred ut i botten av formen. Skala äpplena och skär dem i klyftor. Bred ut äppelklyftorna i kakformen och strö över kanel.

  6. Bred ut resten av blandningen på äpplena och strö över hackad mandel och gärna lite strösocker. Smeten smälter ihop under gräddningen och täcker äpplena.

  7. Grädda i 175 grader i 45 min-60 min tills äpplena är mjuka och kakan genomgräddad. Kolla med en baksticka eller liknande. Stick i mitten av kakan, kommer stickan ut ren är kakan klar.

  8. Kyl på galler och servera med god vaniljglass eller en klick grädde.

REKOMMENDERAD PRODUKT

PROBAKER KÖKSMASKIN

PROBAKER KÖKSMASKIN