MJUK, SAFTIG OCH HELT UNDERBAR ÄPPELKAKA. SERVERAS MED VANILJGLASS ELLER EN KLICK GRÄDDE.
INGREDIENSER:
150 g smör
150 g socker
3 ägg
150 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 stora äpplen
¼ – 1 tsk kanel
Skivad mandel (kan uteslutas)
GÖR SÅ HÄR:
Vispa smör och socker poröst.
Vispa i ett ägg i taget.
Blanda ihop alla torra ingredienser och rör ner i blandningen.
Smörj en springform med en diameter på 18-20 cm.
Lägg i ⅔ av smeten och bred ut i botten av formen. Skala äpplena och skär dem i klyftor. Bred ut äppelklyftorna i kakformen och strö över kanel.
Bred ut resten av blandningen på äpplena och strö över hackad mandel och gärna lite strösocker. Smeten smälter ihop under gräddningen och täcker äpplena.
Grädda i 175 grader i 45 min-60 min tills äpplena är mjuka och kakan genomgräddad. Kolla med en baksticka eller liknande. Stick i mitten av kakan, kommer stickan ut ren är kakan klar.
Kyl på galler och servera med god vaniljglass eller en klick grädde.