MJUK, SAFTIG OCH HELT UNDERBAR ÄPPELKAKA. SERVERAS MED VANILJGLASS ELLER EN KLICK GRÄDDE.
ÄPPELKAKA
INGREDIENSER:
- 150 g smör
- 150 g socker
- 3 ägg
- 150 g vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 stora äpplen
- ¼ – 1 tsk kanel
- Skivad mandel (kan uteslutas)
GÖR SÅ HÄR:
- Vispa smör och socker poröst.
- Vispa i ett ägg i taget.
- Blanda ihop alla torra ingredienser och rör ner i blandningen.
- Smörj en springform med en diameter på 18-20 cm.
- Lägg i ⅔ av smeten och bred ut i botten av formen. Skala äpplena och skär dem i klyftor. Bred ut äppelklyftorna i kakformen och strö över kanel.
- Bred ut resten av blandningen på äpplena och strö över hackad mandel och gärna lite strösocker. Smeten smälter ihop under gräddningen och täcker äpplena.
- Grädda i 175 grader i 45 min-60 min tills äpplena är mjuka och kakan genomgräddad. Kolla med en baksticka eller liknande. Stick i mitten av kakan, kommer stickan ut ren är kakan klar.
- Kyl på galler och servera med god vaniljglass eller en klick grädde.
REKOMMENDERAD PRODUKT