Black forest rulltårta med choklad och körsbär
INGREDIENSER
Rulltårta
- 3 ägg
- 1 ½ dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl vetemjöl
- 2/3 dl vetemjöl + ½ dl kakao
- ½ dl rumstempererad mjölk (uppdelat på två)
Fyllning
- 1,25 dl vispgrädde
- 75 g kylskåpskall marscarponeost
- ½ dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 200 g fint hackade färska körsbär
- 50 g fint hackad mörk choklad
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 220 grader varmluft (250 grader vanlig ugn). Förbered en bakplåt med ett bakplåtspapper och två spritspåsar.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker i 3–4 minuter tills det är riktigt fluffigt. Dela smeten i två lika stora delar i varsin bunke. Sikta ner och vänd runt den första delen mjöl med mjölken i en, och mjöl + kakao och mjölk i den andra. Häll den vita smeten i en spritspåse och den mörka i den andra, klipp av spetsen på påsarna, ca 1 cm och spritsa ränder på bakplåtspappret, varannan vit och varannan mörk. Grädda i 5 minuter. Lägg den sedan med ytan nedåt på ett nytt bakplåtspapper. Dra försiktigt bort det första bakplåtspappret, lägg en ren kökshandduk över och låt svalna helt.
- Vänd på rulltårtsbotten så att du har det som var översidan i ugnen överst, det är på den sidan du ska bre ut fyllningen.
- Lägg grädde, marscarpone, florsocker och vaniljsocker i en bunke och vispa med elvisp tills det blir fluffigt. Vänd försiktigt ner hackade körsbär och hackad mörk choklad.
- Bred ut fyllningen på kakan och rulla ihop den från långsidan. Skär bitar, ca 2 cm breda. Servera dem gärna på höjden på ett fat och dekorera med färska körsbär.