SAFTIG OCBH LUFTIG FOCACCIA MED MÅNGA GODA SMAKER FRÅN TOPPINGEN. VÅR KÖKSMASKIN PROBAKER GÖR JOBBET LEKANDE LÄTT.
INGREDIENSER:
Passar form som är cirka 25×40 cm
5 dl kallt vatten
1/2 paket jäst
150 g surdeg
800 g vetemjöl, gärna Tipo 00
2 msk olivolja
3 tsk flingsalt
TOPPING:
1/2 dl olivolja
Färsk rosmarin
Gröna oliver
Flingsalt
GÖR SÅ HÄR:
Lägg alla ingredienser utom saltet i Probakers bakskål och knåda ihop på låg hastighet i 10 minuter.
Tillsätt salt och knåda i ytterligare 2 minuter.
Täck skålen med plastfolie eller handduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.
Värm ugnen till 240 grader.
Häll oljan över focaccian och gör gropar över hela degen med fingrarna. Tryck ner färsk rosmarin och oliver i degen och strö över flingsalt.
Sätt in den i mitten av ugnen och sänk värmen till 220 grader. Grädda i 15-20 minuter tills den är gyllene och ger ett ihåligt ljud när du knackar på den.
Vänd över brödet på galler och låt svalna.
Dela den gärna i bitar och gör fantastiska mackor som kan tas med på resorna i sommar.