SAFTIG OCBH LUFTIG FOCACCIA MED MÅNGA GODA SMAKER FRÅN TOPPINGEN. VÅR KÖKSMASKIN PROBAKER GÖR JOBBET LEKANDE LÄTT.
FOCACCIA
INGREDIENSER:
Passar form som är cirka 25×40 cm
- 5 dl kallt vatten
- 1/2 paket jäst
- 150 g surdeg
- 800 g vetemjöl, gärna Tipo 00
- 2 msk olivolja
- 3 tsk flingsalt
TOPPING:
- 1/2 dl olivolja
- Färsk rosmarin
- Gröna oliver
- Flingsalt
GÖR SÅ HÄR:
- Lägg alla ingredienser utom saltet i Probakers bakskål och knåda ihop på låg hastighet i 10 minuter.
- Tillsätt salt och knåda i ytterligare 2 minuter.
- Täck skålen med plastfolie eller handduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.
- Värm ugnen till 240 grader.
- Häll oljan över focaccian och gör gropar över hela degen med fingrarna. Tryck ner färsk rosmarin och oliver i degen och strö över flingsalt.
- Sätt in den i mitten av ugnen och sänk värmen till 220 grader. Grädda i 15-20 minuter tills den är gyllene och ger ett ihåligt ljud när du knackar på den.
- Vänd över brödet på galler och låt svalna.
- Dela den gärna i bitar och gör fantastiska mackor som kan tas med på resorna i sommar.
REKOMMENDERADE PRODUKTER:
SE HUR DU GÖR: