SAFTIG OCBH LUFTIG FOCACCIA MED MÅNGA GODA SMAKER FRÅN TOPPINGEN. VÅR KÖKSMASKIN PROBAKER GÖR JOBBET LEKANDE LÄTT.

INGREDIENSER:

Passar form som är cirka 25×40 cm

  • 5 dl kallt vatten
  • 1/2 paket jäst
  • 150 g surdeg
  • 800 g vetemjöl, gärna Tipo 00
  • 2 msk olivolja
  • 3 tsk flingsalt

TOPPING:

  • 1/2 dl olivolja
  • Färsk rosmarin
  • Gröna oliver
  • Flingsalt

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Lägg alla ingredienser utom saltet i Probakers bakskål och knåda ihop på låg hastighet i 10 minuter.
  2. Tillsätt salt och knåda i ytterligare 2 minuter.
  3. Täck skålen med plastfolie eller handduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.
  4. Värm ugnen till 240 grader.
  5. Häll oljan över focaccian och gör gropar över hela degen med fingrarna. Tryck ner färsk rosmarin och oliver i degen och strö över flingsalt.
  6. Sätt in den i mitten av ugnen och sänk värmen till 220 grader. Grädda i 15-20 minuter tills den är gyllene och ger ett ihåligt ljud när du knackar på den.
  7. Vänd över brödet på galler och låt svalna.
  8. Dela den gärna i bitar och gör fantastiska mackor som kan tas med på resorna i sommar.

REKOMMENDERADE PRODUKTER:

PROBAKER KÖKSMASKIN

PROBAKER KÖKSMASKIN

SE HUR DU GÖR:

Publicerad 6. juli, 2022 i Baka