Att starta helgen med nybakta frallor är riktig lyx. Dessa fröfrallor med surdeg är enkla att göra och du kan låta degen jäsa under natten så att dina frallor är redo att gräddas på morgonen därefter. Mums! 🙂

INGREDIENSER:

15 frallor

  • 5 dl kallt vatten
  • 150 g fullkornssurdeg (finns färdig på påse)
  • 15 g jäst
  • 650 g vetemjöl special
  • 125 grovt råg- eller fullkornsmjöl
  • 15 g honung
  • 20 g havssalt
  • 2 dl blandade frön till topping

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blanda alla ingredienser utom saltet i degbunken. Kör på medelhastighet i 7-8 minuter.

  2. Tillsätt saltet och kör på högre hastighet i 3-4 minuter till. Låt degen vila i bunken i 30 minuter.

  3. Rulla degen till en rulle och skär den i 15 bitar. Doppa ena änden av varje bit i fröna och lägg på plåt.

  4. Jäs under handduk i rumstemperatur i 2 timmar eller i kylen över natten.

  5. Sätt ugnen på 230 grader. Grädda frallorna i 12-15 minuter tills de fått fin färg.

Rekommenderade produkter:

PROBAKER KÖKSMASKIN

PROBAKER KÖKSMASKIN