Fröfrallor med surdeg
INGREDIENSER:
15 frallor
- 5 dl kallt vatten
- 150 g fullkornssurdeg (finns färdig på påse)
- 15 g jäst
- 650 g vetemjöl special
- 125 grovt råg- eller fullkornsmjöl
- 15 g honung
- 20 g havssalt
- 2 dl blandade frön till topping
GÖR SÅ HÄR:
- Blanda alla ingredienser utom saltet i degbunken. Kör på medelhastighet i 7-8 minuter.
- Tillsätt saltet och kör på högre hastighet i 3-4 minuter till. Låt degen vila i bunken i 30 minuter.
- Rulla degen till en rulle och skär den i 15 bitar. Doppa ena änden av varje bit i fröna och lägg på plåt.
- Jäs under handduk i rumstemperatur i 2 timmar eller i kylen över natten.
- Sätt ugnen på 230 grader. Grädda frallorna i 12-15 minuter tills de fått fin färg.
Rekommenderade produkter: