Kardemummabullar med rabarber- och hallonkompott
INGREDIENSER:
Rabarbersocker
- 100 g Rabarber (röda delen)
- 100 g Strösocker
- 100g Rapsolja
Fördeg
- 200 g Mjölk (37°)
- 270g Vetemjöl Special
- 30 g Jäst
- 15 g Kardemumma
- 170 g Vetemjöl Special
- 110 g Smör (rumsvarmt)
- 85 g Strösocker
- 1 Ägg
- 2 g Salt
Rabarberkompott
- 500 g Rabarber (gröna delen)
- 200 g Hallon
- 350 g Strösocker
Schweizisk Maräng
- 140 g Äggvita
- 270 g Strösocker
GÖR SÅ HÄR:
Rabarbersocker
- Torka rabarberna över natten på 60° varmluft, mixa sedan rabarberna till ett jämnt pulver och blanda med strösockret.
Bullarna
- Blanda alla ingredienser till fördegen och kör i Probakern tills det gått ihop, låt det sedan jäsa under bakduk i 15 minuter.
- Blanda i resterande ingredienser & kör till en smidig deg i cirka 7 minuter.
- Rulla 60 grams bullar & jäs på plåt i cirka 1,5-2h.
- Medans bullarna jäser kan du förbereda rabarber- och hallonkompotten.
- När bullarna har jäst, tryck ett hål i mitten av bullen och fyll med hallon- & rabarberkompott.
- Grädda bullarna på 210° i cirka 8-12 min tills dem får en gyllenbrun färg.
- Efter gräddning så pensla bullarna med rapsolja och vänd dem sedan i rabarbersockret.
- Under tiden bullarna svalnar, vispa ihop marängen.
- Fyll marängen i en spritspåse och när bullarna har svalnat, spritsa ett valfritt mönster på bullarna.
- Bränn av marängen med en brännare.
- Servera och njut!
Rabarberkompott
- Skölj och ansa rabarberna, skär dem i 1 cm tjocka skivor.
- Koka upp rabarber, hallon & strösocker till 103°.
- Kyl sedan ner rabarberkompotten.
- Häll kompotten i spritspåse.
Schweizisk Maräng
- Blanda äggvita och strösocker och värm över vattenbad till 64°.
- Vispa sedan marängen fluffig i Probakern.
Rekommenderade produkter: