Saftig sockerkaka som blir magiskt gott med grädde och färska bär. Detta är ett perfekt grundrecept för en rad av olika bakverk.

INGREDIENSER:

  • 150 g socker
  • 150 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 6 ägg (rumstemperatur)

GÖR SÅ HÄR:

  1. Ställ in ugnen på 180 ° C.

  2. Det viktigaste för ett bra resultat är att alla råvaror har rumstemperatur.

  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med 60% hastighet med vispen i ca. 10 min.

  4. Sikta vetemjölet två gånger genom en fin sikt, då blir mjölet fluffigt och lätt att vända in i äggblandningen.

  5. Vänd försiktigt mjölet i äggblandningen med en spatel. Rör från skålens kant mot mitten och vrid mjölet och bakpulvret inåt
    i äggsmeten. Rör inte mer än nödvändigt så att så mycket luft som möjligt i smeten bibehålls.


  6. Häll ner smeten i en springform med bakplåtspapper i botten och baka kakan längst ner i ugnen.

  7. Baka kakan i ca. 25 minuter. Mot slutet av gräddningstiden kontrollerar du om kakan är färdig. Det görs genom att sticka en tändsticka eller bakpinne i mitten av kakan. Om pinnen är ren, det vill säga det hänger inte med någon ”rå” smet på pinnen, är kakan färdigbakad. Låt vid behov baka kakan några minuter till innan du kontrollerar igen.

  8. När sockerkakan är klar tar du den ur ugnen. Lägg bakplåtspapper över och vänd kakan upp och ner. Vänta med att skära upp den och dekorera tills den har svalnat ordentligt.

REKOMMENDERAD PRODUKT

PROBAKER KÖKSMASKIN

PROBAKER KÖKSMASKIN