Gör muffinsmeten direkt i blendern! Enkelt, lite hälsosammare och väldigt gott.

INGREDIENSER:

ca 10 st

  • 4,5 dl lättkokt havregryn (till glutenfria muffins kan du använda glutenfritt havregryn)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • ½ tsk kanel
  • 2 stora ägg
  • 2 stora mogna bananer
  • 1 äpple
  • 4 msk lönnsirap
  • ½ tsk vaniljpulver eller extrakt
  • 50 g grovhackad mörk choklad

GÖR SÅ HÄR:

  1. Värm ugnen till 175 grader.

  2. Lägg alla ingredienser utom choklad i blendern.

  3. Mixa med smoothie -programmet till en slät smet.

  4. Mixa inte för länge, då kan muffinsen bli sega. Bara tillräckligt länge för att smeten ska bli slät och fin.

  5. Ha pappersmuffinsformar i metallform. Fördela smeten i formarna ¾ fulla.

  6. Toppa dem med choklad och tryck ner chokladen lite i muffinsen.

  7. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min.

  8. Kolla med en potatissticka eller tandpetare och stick den mitt i en muffins. Om den kommer upp torr eller med lite fuktiga smulor på, så är de klara.

  9. Låt svalna på ett galler.

Rekommenderad produkt:

POWERFUEL SILVER BLENDER

Publicerad 26. augusti, 2021 i Recept