Blendermuffins
INGREDIENSER:
ca 10 st
- 4,5 dl lättkokt havregryn (till glutenfria muffins kan du använda glutenfritt havregryn)
- 1 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- ½ tsk kanel
- 2 stora ägg
- 2 stora mogna bananer
- 1 äpple
- 4 msk lönnsirap
- ½ tsk vaniljpulver eller extrakt
- 50 g grovhackad mörk choklad
GÖR SÅ HÄR:
- Värm ugnen till 175 grader.
- Lägg alla ingredienser utom choklad i blendern.
- Mixa med smoothie -programmet till en slät smet.
- Mixa inte för länge, då kan muffinsen bli sega. Bara tillräckligt länge för att smeten ska bli slät och fin.
- Ha pappersmuffinsformar i metallform. Fördela smeten i formarna ¾ fulla.
- Toppa dem med choklad och tryck ner chokladen lite i muffinsen.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min.
- Kolla med en potatissticka eller tandpetare och stick den mitt i en muffins. Om den kommer upp torr eller med lite fuktiga smulor på, så är de klara.
- Låt svalna på ett galler.
Rekommenderad produkt: